Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Недеља Турске: Спој европске и азијске кулинарске традиције у ресторану „Супреме Стеак”

24.05.2024. 12:27
Dani Turske kuhinje
Дани Турске кухиње / Извор: W Hospitality Гроуп

Ресторан „Стеак Супреме” ће наредних дана, од 27. маја до 9. јуна, бити домаћин турским гастро мајсторима, који за госте ресторана припремају пробране специјалитете из њихове богате кулинарске традиције.

Манифестација се организује на иницијативу Амбасаде Републике Турске у Београду и одржава се већ три године заредом. Ове године, изабрали су да се управо у мени овог ресторана уврсте нека од најквалитетнијих јела која спајају Исток и Запад, односно Азију и Европу, са нагласком на измирске специјалитете. Поред Београда, у ову глобалну акцију промоције турске гастрономске понуде укључени су бројни градови широм света. 

Храна из измирске регије одише медитеранским стилом, са примесама аутентичне, вековима познате турске кухиње, па су тако гости ресторана у прилици да испробају мноштво специјалитета као што су Есме салата, чувене турске ћуфте - кофте, јагњећи котлети и јагњећа плећка. Незаобилазни део менија чине, свакако, пића освежења, међу којима предњаче свима омиљена турска кафа и турски чај. 

„Наш мени обогатили смо специјалитетима инспирисаним измирско-егејским стилом, који се у великој мери поклапа са укусима на које смо и ми, у нашој домаћој кухињи, навикли. Почаствовани смо тиме што смо одабрани да баш ми будемо део овогодишње манифестације међународног карактера - Дана турске кухиње, чиме смо практично уврштени међу најбоље светске ресторане“, истичу из ресторана „Стеак Супреме“. 

Током трајања манифестације, гости се могу упознати и са књигом „Турска кухиња са вековним рецептима“, издатом под покровитељством прве даме Турске, Емине Ердоган, а која пружа могућност откривања малих тајни великих мајстора о гурманским делицијама које српска и турска кухиња деле вековима уназад, као што су чувене баклаве, бурек, долма или сарма. 

Подсетимо, ресторан „Стеак Супреме“ налази се у приземљу Тржног центра „Галерија“, у Београду на води, а послује у оквиру W Hospitality Гроуп.