Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НЕ БАЦАЈТЕ ПРВУ ВОДУ у којој сте кували ПАСУЉ - помешајте је са овим састојком и ваш дом ће БЛИСТАТИ

22.03.2022. 10:44
Пише:
Србија Данас
pasulj
пасуљ / Извор: Профимедиа

Делотворна је за ЧИШЋЕЊЕ ових површина

У нека давна времена, када нису постојала куповна средства, домаћице су чистиле дом најчешће храном. Па су тако свежим хлебом прале зидове, камене подове млеком, прозоре су чистиле кромпиром...

Данас знамо да су сирће, лимунов сок и сода бикарбона моћна средства за чишћење готово свих површина и апарата и у кухињи и купатилу, а ретко ко зна да и пасуљ може да буде користан. Заправо, вода у којој се ова намирница кувала.

Pasulj
Пасуљ / Извор: Профимедиа/илустрација

Знате како када кувате пасуљ, ону прву воду баците? Е па, немојте! Процедите је (од евентуалних љуски које је поврће пустило), и помешајте са врелом водом.

Ова мешавина чини чуда за стаклене површине - од прозора, преко огледала, па све до посуђа. Предмете добро попрскајте мешавином, истрљајте сунђером, па исперите.

За нешто јачи "дезинфекциони" ефекат и код упорнијих флека, можете у смесу додати и мало алкохолног сирћета. Видећете, резултат је невероватан!