Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Због ОВЕ НАВИКЕ Војвођанима свако јутро почиње лепше него људима у осталим деловима Србије

14.06.2018. 17:13
Novi Sad
Нови Сад / Извор: Профимедиа

Усвојите је већ данас!

Војводину волимо због божанствених равница окупаних сунцем и житом, али волимо је и јер нас подсећа да не треба да журимо. Да мало станемо, да уживамо... Да осетимо дашак ветра...

Ако не живите у Војводини, сасвим је извесно да дан започињете кафом на брзину, доручак прескачете, ручак је неки фаст food поручен на послу, а вечера је углавном испред телевизора и не гледате у тањир и не знате ни шта једете?

Вероватно. Све је “лудо и брзо”, као у песми, ако не живите у Војводини...

Реците, када сте последњи пут са породицом лепо сели за сто и доручковали као човек? Без журбе, натенане, са уживањем и са гласним смехом?

Некада се знало - добар сан и квалитетан доручак били су предуслов за успешан дан. Шта се онда десило и где је нестао доручак?

Десио нам се живот који само убрзава ритам и не пушта нас да предахнемо. Будимо се, а већ журимо. Кренули смо, а већ каснимо. У тој журби, независно од годишњег доба или професије којом се бавимо, нездраве навике постале су нам свима свакодневица. Једна од њих је свакако и прескакање најважнијег оброка чиме знатно смањујемо наше психичке и физичке потенцијале. Не исплати се, зар не?

Doručak
Доручак / Извор: Профимедиа

Доручак нам даје енергију, помаже да лакше функционишемо, боље се концентришемо, останемо фокусирани на оно што радимо и убрзава нам метаболизам. Поред тога што евидентно утиче на продуктивност, доручак има и емотивну вредност. Доручак вам је лепа прилика да људима које волите поделите снове минуле ноћи и жеље за тај дан. Прилика да у кругу најближих победом започнете дан.

И ми имамо фантастичан војвођански рецепт за лаган почетак дана. Да без журбе, натенане презалогајите... У Војводини време некако спорије тече. “Лале” знају како да успоре животни темпо и да полако уживају у доброј храни. Они пазе на себе, а не на време и зато своја јутра започињу фруштуковањем. Фруштуковање је доручак на војвођански начин, оброк који се не пропушта и баш никада није на брзину. У њему се ужива, дели се са вољеним особама и омогућава да се у сусрет дневним обавезама иде пуног срца и пуног стомака.

У циљу да нам приближи ову животну филозофију и пружи прилику да уживамо у правом војвођанском доручку натенане, Неопланта је прошле године лансирала производ јединственог укуса – Неопланта Деликатес Фруштук кобасицу.

Са жељом да се успех понови и да вам приближи концепт фруштуковања, овог априла лансирана је нова Фруштук љута кобасица, идеална за оне који воле енергичан доручак. Управо она ће улепшати јутра гурманима и љубитељима љутих укуса. Фруштук је полусува кобасица која, с пуним правом, носи име војвођанског доручка и заслужна је за то што је доручак опет оно што је некад био.