ОПРЕЗ: Ове 3 намирнице подгревањем постају КАНЦЕРОГЕНЕ!
Упозорили смо вас.
03.11.2016.
14:18
Коментари (0)
Загревањем неких намирница само извлачите отров из њих. Постају токсичне и у неким случајевима могу да изазову рак.
На ове три посебно треба да обратите пажњу - или их поједите одмах, или их једите хладне, или их баците!
Јаја
Спадају у ризичну групу и никада не би требало да их подгревате. Јаја имају ту предност да могу да се чувају у фрижидеру и једу хладна, зато је најбоље да поштујете то правило.
Печурке
Оне се једу одмах након припреме, то је старо правило које, верујемо, сви знате. Ако подгревате печурке, може доћи до проблема са пробавом, чак и тровања.
Спанаћ
Њега не би требало да остављате ни за дан после, а камоли да га подгревате. Код спанаћа се хранљиве материјепосебно претварају у канцерогене.