Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ХРСКАВЕ ПРЖЕНИЦЕ КОЈЕ СЕ ТОПЕ У УСТИМА: Направите их на ОВАЈ начин и полизаћете прсте на крају!

13.10.2016. 08:17
prženice
прженице / Извор: Профимедиа

Брзо се спрема, још брже једе.

Скоро да не постоји особа на свету која не воли лепе, сочне прженице. За њих су вам потребани само хлеб, јаја и мало соли.

Умутите добро јаја виљушком, посолите па умачите хлеб. Немојте га много натапати како не би био гњецав, али корице можете мало више натопити како би након пржења биле хрскавије. Оно што морате да знате уколико желите да вам корица буде што хрскавија, јесте да би било пожељно да хлеб буде што старији, а тигањ са уљем или масти, добро загрејан. 

Како вам прженице не би биле "досадне" и уобичајне у јаја додајте ситно изрендан качкаваљ, ким, оригано и ситно сецкану шункицу, па у ту смесу умочите, а потом и пржите хлеб.

Сигурно ћете полизати прсте. 

Пријатно!

Punjene prženice
Пуњене прженице / Извор: Профимедиа