Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МЕКАН КАО ДУША: Направите здрав и укусан хлеб БЕЗ БРАШНА!

29.09.2016. 11:15
Пише:
Србија Данас
Hleb bez brašna
Хлеб без брашна / Извор: Профимедиа

Уживајте у хлебу без гриже савести.

Многи не могу да замисле оброк без хлеба. Ипак, ова намирница богата је угљеним хидратима и уско је повезана са гојењем. За све који не могу да одоле укусном сендвичу постоји "упси" (оопсие): укусна, здрава и мекана верзија хлеба без брашна.

ЗА ШТЕДЉИВЕ ДОМАЋИЦЕ: Како да направите укусан ручак за САМО 170 динара? (ВИДЕО)

Припрема је врло једноставна:

- У једну чинију издвојите беланца, додајте мало соли и умутите их у снег.

- У другу чинију ставите жуманце, сир и прашак за пециво и све добро измиксајте док не добијете уједначену, глатку смесу.

Hleb bez brašna
Хлеб без брашна / Извор: Профимедиа

- У добијену смесу постепено додајте снег од беланаца, па га полако и постепено умешајте како би задржао волумен.

- На тепсију раширите папир за печење, кашиком узимајте смесу, па је стављајте на папир, али оставите довољно размака између пецива.

- Тепсију ставите у загрејану рерну и пеците хлепчиће око 25 минута на 150 степени.

Важно је да пециво ставите у посуду са херметичким поклопцем и оставите преко ноћи. Тако ће додатно омекшати и добити фину текстуру. 

Пециво можете да напуните и слатким намазима, па да га једете и као десерт.