ОБОЖАВАЋЕТЕ ОВАЈ РЕЦЕПТ: Мекана, пенаста, посна погача која се топи под прстима!
Најмекша посна погача коју сте икад пробали.
Толико је много рецепата за хлебове, погаче и лепиње да, када би сада требало да се определимо за један или два, не бих умели да изаберемо.
Искусне домаћице знају већ по осећају да сваки рецепт прилагоде укусу своје породице - додавањем мало више воде, киселе воде, јогурта, сирутке, киселог млека или јогурта, павлаке или још мало брашна, семенки, сира…

TEXAS ХОЛД’ЕМ ПОКЕР: Најјачи турнир у Србији - испробај га одмах ОВДЕ!

Открила да је дечко вара на БОЛАН НАЧИН: "Заслужујеш боље од њега, ОВО СЛАМА СРЦЕ" (ВИДЕО)

Хладна стопала указују на ова 4 ОЗБИЉНА ОБОЉЕЊА: Број 2 морате ХИТНО ЛЕЧИТИ
Ипак, ништа укусније од погаче направљене по рецепту наших бака. А за припремање бакине погаче, ево шта ће вам све бити потребно.
Потребно је:
- 400 мл млаке воде
- 20 гр квасца
- 1 кашичица шећера
- 50 мл маслиновог уља
- мало соли
- 600-650 гр шрашна
Припрема:
У млакој води измрвити квасац, додати шећее и оставити мало, па кад запени додати брашно, уље со и замесити глатко тесто. Оставити да надође мало премесити. Тесо поделити на 6 куглица од 80 гр и 6 куглица од 60 гр.
Остало нам је део теста који ће нам требати за средину. Обрадити лоптице па их покрити фолијом да мало одморе 5-6 мин. кулице развити у дужину 10-12 цм ширине 8 цм па пола исећи ина 12 тракица до пола теста.
Прву траку мало увити а следеће три увити у кику, па следећу увити , па кика и тако редом Од горњег дела увити кифлу на доле да добијемо део кикице која увија кифлу.
Ређати у круг око плеха величине 24-26цм . Плех обложити пек папиром. Друге мање лоптице такође развити дугуљасто па исећи на што тање траке до пола теста и увити кифлу.
Кифле ређати испод претходних кифлица,.У средуну стави малу куглицу а око ње малу кикицу коју направите од теста. Покрити да порасте па је премазати уљем и посути семенкама и крупном сољу. Печи на 200 степени Ц око 50 ми. Мекана као путер прелепа.