Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Бакина слатка пита од готових кора! Сочна посластица са плазмом и маком којој нико неће одолети (ВИДЕО)

02.03.2023. 17:22
Пише:
Србија Данас
bakina kuhinja
бакина кухиња / Извор: Фото: YouTube printscreen/Jelajelena Петровиц

Сигурно овакву нисте правили до сада.

Потребно је:

  • 2 јаја
  • 3 кашике шећера
  • 3 кашике гриза
  • 200 гр мл. плазме
  • 200 гр мл. мака
  • 200 гр мл. рогача
  • 200 мл. јогурта
  • 50 мл уља
  • 1/2 прашка за пециво
  • 200 мл врућег млека
  • уље
  • 1 ванилин шећер
НАЈБОЉА САРМА по бакином рецепту - Укућани ће бити ОДУШЕВЉЕНИ, а појешће се за час! (ВИДЕО)

НАЈБОЉА САРМА по бакином рецепту - Укућани ће бити ОДУШЕВЉЕНИ, а појешће се за час! (ВИДЕО)

РЕЦЕПТ СТАР ВЕКОВИМА - Чорба која у потпуности ОПОРАВЉА ОРГАНИЗАМ и јача имунитет, а ево како се прирема

РЕЦЕПТ СТАР ВЕКОВИМА - Чорба која у потпуности ОПОРАВЉА ОРГАНИЗАМ и јача имунитет, а ево како се прирема

Припрема:

Умутити јаја са шећером и додати гриз, јогурт и уље. Млеко додати у мак, рогач и плазму.  Мак и рогач засладити по жељи.

У плех ређати по следећем реду:

  1. кора са уљем
  2. кора са јајима
  3. кора са јајима
  4. кора са уљем и одозго мак
  5. кора са јајима
  6. кора са јајима
  7. кора са плазмом
  8. кора са јајима
  9. кора са јајима
  10. кора са рогачем,
  11. кора са јајима
  12. кора са јајима и гризом

Одозго кора и остатак јаја са гризом. Пећи на 200 степени 45 минура.  Пред крај покрити фолијом. Сећи потпуно охлађену.