Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

РАПСОДИЈА УКУСА - Посни ђувеч од поврћа по провереном бакином рецепту (ВИДЕО)

18.03.2023. 10:30
Пише:
Србија Данас
Posni đuveč
Посни ђувеч / Извор: Фото: Printscreen Youtube/Jelajelena Петровиц

Може се спремати и на води.

Ђувеч је једно од најпопуларнијих посних јела, а за љубитеље поврћа ђувеч спремљен на овај начин биће права посластица!

 

Потребно је:

  • 1 већа веза младог лука
  • 1 већа шаргарепа
  • 1 мањи целер
  • 1 шака грашка и бораније
  • мањи цвет броколија
  • 1 већи кромпир
  • 1 ољуштен парадајз
  • 3 паприке
  • млевена паприка
  • по жељи млевени бибер
  • 2 кашичице белог лука у гранулама
  • 1 кашика сувога зачина
  • 30 мл уља
  • 50 г пиринча
ХОРОСКОП ЗА 18. МАРТ: Овна очекује ОПУШТАЊЕ, Девицу РИЗИК, а овом знаку се смеши НОВА ЉУБАВ!

ХОРОСКОП ЗА 18. МАРТ: Овна очекује ОПУШТАЊЕ, Девицу РИЗИК, а овом знаку се смеши НОВА ЉУБАВ!

Ову биљку сви користимо за припрему јела, а ако се СТАВИ У ЧАРАПУ отклања бол у зглобовима (ВИДЕО)

Ову биљку сви користимо за припрему јела, а ако се СТАВИ У ЧАРАПУ отклања бол у зглобовима (ВИДЕО)

Припрема:

Пржити млади лук, додати сечену паприку па све мало продинстати, додати сецкану шаргарепу, целер, грашак, боранију, кромпир, опран пиринач и све зачине.

На крају ставити исечени парадајз или 100 мл куваног парадај, као и цветиће броколија. Све изједначити и ставити у рерну загрејану на 220 степени да се запече, око 30 минута. Одличан ручак са пуно здравог поврћа. Може се јести без хлеба.