Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЈЕДНОСТАВАН ТРИК

Ову ГРЕШКУ праве многе домаћице - Ево како да вам НЕ ПУКНЕ ниједно УСКРШЊЕ ЈАЈЕ током КУВАЊА

22.04.2024. 20:26
Пише:
Србија Данас
Kuvana jaja
Кувана јаја / Извор: YouTube printscreen/ Лако је кувати

Сва јаја ће бити неоштећена и спремна за украшавање

Јаје је најједноставније скувати, а уколико желите да буде тврдо кувано оставите га да се кува десет минута. Јаја се само убаце у воду и причека се пар минута и јело је готово. Али, током кувања дешава се да јаја пукну. Када се то деси, протеин исцури и ви нећете више имати тако укусан оброк.

Сигурно сте чули за додавање соли или сирћета у воду, како би љуска остала нетакнута. Сада додајте шибицу или чачкалицу уместо соли.

jaje
јаје / Извор: Профимедиа

Ово вам можда делује чудно, али шибице или чачкалице спречавају протеин да исцури, чак и у случају мале пукотине у љусци. За ово нема објашњења, али многи професионални кувари су приметили да овај метод увек функционише. Немојте користит превише шибица, довољно је да убаците 3-5 комада у врелу воду. Након 10 минута, када се јаја охладе, проверите да ли су оштећена.