Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Нека цела кућа замирише на БАКИНУ ЛИСНАТУ ПОГАЧУ! Брзо се припрема, а УКУЋАНИ ће се ОДУШЕВИТИ!

27.10.2020. 13:43
Пише:
Србија Данас
pogača
погача / Извор: Фото: Youtube printscreen/Kuhinja Валентина Машковић

Ништа лакше, само прати упутство!

Уколико сте у потрази за погачом од које ће цела кућа да вам замирише на детињство, на правом сте месту. Бакина масна погача је идеална када очекујете госте или желите ваше укућане да одушевите за доручак или вечеру.

Овако ПРИПРЕМЉЕНА ЈАЈА су НАЈЗДРАВИЈА, имају само 150 калорија!

Овако ПРИПРЕМЉЕНА ЈАЈА су НАЈЗДРАВИЈА, имају само 150 калорија!

КОНТРОЛИШУ ДИЈАБЕТЕС! Само један од неколико разлога зашто су КИСЕЛИ КРАСТАВЧИЋИ веома ЗДРАВИ!

КОНТРОЛИШУ ДИЈАБЕТЕС! Само један од неколико разлога зашто су КИСЕЛИ КРАСТАВЧИЋИ веома ЗДРАВИ!

Бакина масна погача, састојци:

  • 1 кг брашна,
  • 1 свеж квасац,
  • чаша млека,
  • чаша воде,
  • со и маст.

Бакина масна погача, припрема:

  • Растворити квасац у мало млаког млека, па када је надошло сипати брашно. Додати соли и постепено додавати по потреби млаке воде да се замеси не много тврдо тесто.
  • Развући тесто оклагијом што тање па премазати машћу.
  • Преклопити са све четири стране, оставити да одстоји 10 – 15 минута, па поступак поновити још два пута.
  • Након тога расклагијати погачу, ставити у плех, избости виљушком и пећи у умерено топлој рерни.