Не можете да се решите КАМЕНЦА из кувала за воду? Овај састојак имате у кухињи и решиће овај проблем!
Редовним коришћењем кувала за воду неминовно се ствара каменац, али постоји једноставан начин да уређај поново заблиста за само неколико минута.
Иако наслаге каменца не представљају опасност по здравље, тај бели талог и укус калцијума у јутарњој кафи или чају могу да покваре ужитак и ритуал испијања омиљеног напитка.
Осим тога, каменац није само непривлачан – он може значајно да скрати век трајања кувала. Зато, пре него што помислите да купите ново, пробајте једноставан и природан трик који ефикасно уклања и најупорније наслаге.
Решење је – бело сирће.
Урадите следеће: напуните кувало до четвртине водом, па додајте исту количину белог сирћета. Затим укључите кувало и сачекајте да смеша прокључа. Већ после неколико минута, каменац ће почети да се одваја и можете га лако уклонити.
Ако су се наслаге појавиле и на горњим деловима кувала, натопите крпу белим сирћетом и оставите је на том месту око 20 минута. За спољашње делове, можете користити стару четкицу за зубе – савршено скида све трагове.
Након чишћења, обавезно добро исперите кувало да бисте уклонили сваки траг сирћета и избегли непријатан укус.
Уколико немате бели сирће, можете користити и лимунтус. Довољно је да прокувате воду, додате кесицу лимунтуса и оставите да одстоји око пола сата – резултат ће бити исти, а ваше кувало чисто као ново.