Очистите РЕШЕТКУ за РОШТИЉ у пар потеза, БЕЗ МУКА уз две намирнице које сви имају у кухињи
Да би месо било укусно, прво се морају обавити припреме, а то значи добро зачињено месо, квалитетно као и добро очишћена жица за роштиљ.
Први мај је за пар дана, а с њим и традиционално роштиљање. Ипак, како би поступак роштиљања био што успешнији, потребна је адекватна припрема. Када су температуре пријатне пролећне, а дани без кише, најбољи начин да проведмо слободно време је у природи.
Прави је гастрономски, али и друштвени ужитак, али је више него напорно када морате да припремите решетку на којој су се сада скупиле масноће од претходне употребе.
Како вас прљаве решетке не би онерасположиле, доносимо одличан савет како да их брзо и једноставно очистите.
Црвени лук и бело сирће су добитна комининација. Ако имате електрични роштиљ пре чишћења га можете загрејати. Испрскајте роштиљ белим сирћетом како би се масноће што брже раствориле. Потом узмите половину црвеног лука и састружите масноћу са решетки роштиља. На крају можете прећи још једном преко решетки са алумињском фолијом.