Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ништа укусније нисте пробали! СОЧНА ПОХОВАНА ПИЛЕТИНА по бакином рецепту - Брзи ручак за целу породицу (ВИДЕО)

19.02.2023. 11:30
Пише:
Србија Данас
Pohovana piletina
Похована пилетина / Извор: Фото: Printscreen Youtube/Jelajelena Петровиц

Лако се спрема, а у укус ћете се заљубити!

Брза и једноставна припрема која даје одличан ручак за целу породицу.

Потребно је:

пилећег меса
зачин за пилетину
суви зачин
мл. бибер
2 кашике гранула белог лука
1 кашике киселе павлаке
2 кашике мајонеза
2 јаја
2 кашике брашна

Припрема:

Месо исецкати на ситне коцкице додати зачин за пилетину, суви зачин, бибер, бели лук, киселу павлаку, мајонез, јаја, брашно и све измешати.

У тигањ сипати уље па кад се загреје, кашиком вадити пилетину и стављати у тигањ на гомилице, и мало притиснути. Поклопити и пржити на тихој ватри око 30 минута, те окретати повремено да порумени. Пржену пилетину извадити на папир да упије вишак масноће.