Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Идеја за ГАЛА РУЧАК - Пребранац по бакином рецепту

13.03.2023. 11:07
Пише:
Србија Данас
Prebranac
Пребранац / Извор: Фото: Printscreen Youtube/Jelajelena Петровиц

Проверени рецепт за многима омиљено јело!

Пребранац је традиционално јело, свима добро познатог укуса, а ако га спремите на овај начин - нико неће остати равнодушан!

Потребно је:

  • 500 гр крупног пасуља
  • 3 главице црног лука
  • 1 главица белог лука
  • бибер у зрну
  • ловоров лиср
  • 1 кашичица слатке млевене паприке
  • уље
  • суви зачин
  • млевени бибер
Овако су изгледале ПОЗНАТЕ ДАМЕ на 95. додели ОСКАРА - Оцените њихов изглед у ВЕЛИКОЈ АНКЕТИ

Овако су изгледале ПОЗНАТЕ ДАМЕ на 95. додели ОСКАРА - Оцените њихов изглед у ВЕЛИКОЈ АНКЕТИ

ХОРОСКОП ЗА 13. МАРТ ДОНОСИ: Лавовима пословне изазове, Шкорпијама страст, а ОВОМ ЗНАКУ пад имунитета

ХОРОСКОП ЗА 13. МАРТ ДОНОСИ: Лавовима пословне изазове, Шкорпијама страст, а ОВОМ ЗНАКУ пад имунитета

Припрема:

Пасуљ опрати под млазом воде, ставити у шерпу и сипати мало воде. Пустити да ври 2-3 минута. Прву воду бацити, испрати пасуљ и налити хладну воду. Додати једну малу главицу црног лука, ловорог лист, бибер у зрну и кувати пасуљ. У тигањ исећи две веће главице црног лука па динстати 20 минута. Додати уље па пропржити још 20-ак минута док не омекша. Додати зачин, црвену паприку, туцану љуту паприку по жељи млевени бибер.

У пекач сипати трећину пасуља, па половину лука, додати пасуљ па лук, затим поново пасуљ. Све мало притиснути кашиком. Ставити у рерну на 220 степени, 30 минута да се запече. Уз пасуљ можете испећи и рибу.