Идеја за ГАЛА РУЧАК - Пребранац по бакином рецепту
Проверени рецепт за многима омиљено јело!
Пребранац је традиционално јело, свима добро познатог укуса, а ако га спремите на овај начин - нико неће остати равнодушан!
Потребно је:
- 500 гр крупног пасуља
- 3 главице црног лука
- 1 главица белог лука
- бибер у зрну
- ловоров лиср
- 1 кашичица слатке млевене паприке
- уље
- суви зачин
- млевени бибер
Овако су изгледале ПОЗНАТЕ ДАМЕ на 95. додели ОСКАРА - Оцените њихов изглед у ВЕЛИКОЈ АНКЕТИ
ХОРОСКОП ЗА 13. МАРТ ДОНОСИ: Лавовима пословне изазове, Шкорпијама страст, а ОВОМ ЗНАКУ пад имунитета
Припрема:
Пасуљ опрати под млазом воде, ставити у шерпу и сипати мало воде. Пустити да ври 2-3 минута. Прву воду бацити, испрати пасуљ и налити хладну воду. Додати једну малу главицу црног лука, ловорог лист, бибер у зрну и кувати пасуљ. У тигањ исећи две веће главице црног лука па динстати 20 минута. Додати уље па пропржити још 20-ак минута док не омекша. Додати зачин, црвену паприку, туцану љуту паприку по жељи млевени бибер.
У пекач сипати трећину пасуља, па половину лука, додати пасуљ па лук, затим поново пасуљ. Све мало притиснути кашиком. Ставити у рерну на 220 степени, 30 минута да се запече. Уз пасуљ можете испећи и рибу.