Сочно, здраво и ПРЕУКУСНО: Запечен карфиол у сочном преливу који је спреман за трен
Ако купите неки већи карфиол, имаћете укусан оброк и за више од једног ручка. Остале састојке за ово јело углавном имате код куће.
Запечен карфиол можда не звучи укусно, али заиста јесте. Ако припремите на овај начин сигурно ће вам се допасти, а посебан укус јелу дају зачини и прелив од јаја и киселе павлаке.
У наставку погледајте рецепт за запечени карфиол из рерне у сочном преливу од јаја и павлаке.
Састојци:
1 велики карфиол
неколико кашика презли
2,5 дцл павлаке
зачинска мешавина
црвена слатка паприка
једно јаје
150 грама качкаваља
Припрема:
Листове карфиола скините, а онда исеците цветове. У већу шерпу ставите воду да ври. Затим додајте зачинску мешавину по укусу. Вода треба да буде зачињена да карфиол не би био бљутав. Цветове спуштамо окренуте на доле у воду. Барите их око 10 минута.
Ватросталну посуду поспите презлама са око 4 кашике. Спремите прелив од јајета и киселе павлаке, ако волите више прелива ставите више павлаке и два јаја. Додајте кашичицу вегете и мало бибера, ако волите. Измутите ручном мутилицом док смеса не постане уједначена.
Карфиол ставите преко презли, а онда мало кашиком их раздвојите, да би био укуснији. Премажите карфиол направљеним преливом. На врх нарендајте качкаваљ. Поспите црвеном паприком.
Од огромног карфиола можете и да направите два ручка.
Пеците у рерни на 200 степени око 25 минута док не добије златну боју. Служите док је вруће, а укусно је свакако и хладно.