Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СВЕ СТЕ РАДИЛИ ПОГРЕШНО: Ево савета како да скувате ПИРИНАЧ који неће бити ГЊЕЦАВ!

15.07.2018. 20:48
Пише:
Србија Данас
Pirinač
Пиринач / Извор: Профимедиа

Кључни корак се обично заборави.

Код кувања пиринча вреди правило да на једну шољицу (отприлике 250 милилитара) пиринча иду две шољице воде. Две шољице пиринча довољне су за двоје, а четири за четверо људи. Пре кувања, пиринач треба опрати како би нестале све нечистоће и како би се смањио скроб који се отпушта у току кувања и чини га лепљивим. 

ЗЛАТНО МЛЕКО ДИЖЕ ИЗ МРТВИХ: Пробајте ОВАЈ рецепт за којим су Руси ПОЛУДЕЛИ!

УБЕРИТЕ ОВУ ВОЋКУ: Она је НАЈБОЉИ природни ЛАКСАТИВ а тек да видите колико је ДОБРА за КОЖУ

Припрема:

Први корак до савршеног пиринча јесте пржење на уљу. Загрејте уље и додајте пиринач те пропржите док не добије жућкасту боју.

Након тога налијете воду и посолите.

Чим пиринач проври, лонац поклопите и смањите ватру.

Кувајте око 25 минута док пиринач сасвим не омекша.

САДА ЈЕ ЊИХОВО ВРЕМЕ: Кајсије чувају срце, јачају кости и подмлађују!

ЧИТАЈТЕ ДЕКЛАРАЦИЈЕ: Састојци због КОЈИХ одређену намирницу МОЖЕТЕ одмах да ВРАТИТЕ на полицу!

Уље ће спречити лепљење зрна, а по жељи, у воду за кухање можете ставити неколико капи лимуна како би пиринач остао бео. 

Осим тога, пиринач можете припремити тако да у воду вреле и посољене воде убаците опрани пиринач и кувате док на проври. Након тога смањите ватру и кувајте још 15 до 20 минута. На крају у пиринач умешајте мало маслаца како се зрна не би слепила.