ХРСКАВО, укусно СЛАНО ПЕЦИВО по провереном бакином рецепту - Успева свима!
Ово уврнуто пециво ће се свима свидети.
За љубитеље теста имамо савршен рецепт који свима успева!
Потребно је:
- 200 мл млека
- 15 г квасца свежег
- 1 кашичица шећера
- 200-250 г брашна
- мало соли
- 60 г маргарина
- 1 жуманце
- сусам
Припрема:
У мало топлог млека измрвити квасац и додати шећер. Кад се квасац активира, сипати га у посуду, па додати остатак млека. Брашно додавати полако, након брашна додати со и мешати варјачом. Наставити мешење рукама док не добијете глатко и меко тесто. Пребацити на радну површину, покрити и оставити 30 минута на собној температури.
ХОРОСКОП ЗА 12. АПРИЛ: Девицама следи неочекиван СУСРЕТ, Водолијама ПАД енергије, а овом знаку нова ПОНУДА
Обичаји налажу да ова ТРИ ЦВЕТА обавезно унесете у кућу на Ускрс - Штите од зла и доносе здравље и напредак
Развити тесто па премазати маргарином и два пута преклапати као што је приказано у видеу испод. Тесто исећи на траке увити и савити у круг и спојити у форму переце. Покрити формирано тесто одмори на собној температури.
Тесто премазати жуманцетом, посути сусамом и, уколико волите крупном сољу. Рерну укључити на 220 степени, када убаците тесто да се пече рерну смањити на 200 и пећи 25 до 30 минута.