ОДЛЕДИ ПИЛЕ ЗА ПЕТ МИНУТА! Без муке и сачуваћеш све ароме, ништа лакше
Савет за кризне ситуације!
Како одмрзнути месо ако желите да га спремите за ручак, али сте заборавиле да га извадите из замрзивача?

ОВО НИ КУВАРИ НЕ ЗНАЈУ! Ево како ОДМРЗНУТИ МЕСО за само пар минута - треба вам само 1 састојак

ОВА ЧЕТИРИ ФАКТОРА су кључна за продужење рока - Правилно руковање и чување пилећег меса у фрижидеру
За правилно и темељно одмрзавање, потребно је барем 12 часова. То је могуће ако сте планирали оброк на време и нису вам се најавили изненадни гости. У том случају, најбоље је да извадите пиле из замрзивача вече уочи печења и да га оставите у фрижидеру. Не морате да га надгледате, не морате да бринете да ли ће се покварити. Отапаће се полако и равномерно и можете га ставити у рерну било кад сутрадан - у подне или увече.
Ако нисте навили себи подсетник на мобилном телефону да вас опомене на време, можете да брзински одмрзнете пиле у топлој води (али то ће испрати све сокове) или можете да се послужите микроталасном пећницом, али онда постоји могућност да месо препечете.
Зато примените овај генијалан трик.
Узмите две металне посуде. Једну окрените наопако и на њу ставите месо, на које ћете онда положити другу посуду и напунити је врелом водом. Сачекајте само пет до 10 минута и то је то.
Знате ли у чему је трик?
Трик је у томе да је метал, нарочито алуминијум, одличан проводник топлоте. Вода у лонцу који је на месу распоредиће топлину по целој површини меса и зато ће се брже одмрзнути.
Испробајте овај трик што пре.