Жена је поделила трик како се решити МАСНИХ НАСЛАГА са СУДОВА и - запалила интернет
Нису вам потребне скупе хемикалије да очистите посуђе - то можете и на једноставнији начин.
Тигањи и шерпе су сигурно најчешће употребљаван кухињски прибор. Због тога се може десити да се на странама или при дну задрже слојеви масноће.
Посебан проблем ствара и то, што након пржења већина вруће уље просипа у судоперу или смеће, а оба случаја нису добра.
"КЛЕКА КАО АПОТЕКА"! Цела биљка је лековита, ПОДИЖЕ ИМУНИТЕТ, чисти крв и јетру
БРИСАЊЕ ПРАШИНЕ на ТЕШКО доступним местима је НИКАД ЛАКШЕ уз папир за печење! Феноменалан трик
На срећу, те наслаге можете уклонити лако и то без употребе скупих хемикалија. Срећом, и једна је жена открила паметан трик како се решити вруће масноће без проливања иједне капи у одвод и без стварања нереда у канти за смеће.
Након што је поделила свој трик на Facebooku, власница бутика „Beyond the Хем“ са седиштем у САД-у написала је: „Данас сам научила нешто сјајно. Треба да проспете врућу масноћу?“
“Преклопи комад алуминијске фолије и обликуј га тако да затвори одвод судопера. Улиј врућу маст и пусти да се потпуно охлади. Онда једноставно узми и баци!"
Није изненађујуће што је њен једноставан трик брзо постао виралан, прикупивши 253 000 дељења и више од 40 000 коментара корисника импресионираних том идејом.
Кромпир и сода бикарбона за скидање масноће са судова
Очистите један кромпир средње величине. Исеците га напола и једну половину умочите у соду бикарбону. Даље, трљајте овом половином, као сунђером дно шерпе или тигања. Треба уложити мали напор, али резултат ће бити брзо видљив. Ако желите на овај начин очистити од масноће више тигања или лонаца, неопходно је периодично обнављати колутове кромпира, односно, повремено одсецати запрљани део. Такође, чешће га треба умакати у соду бикарбону, јер масноћу, уствари, чисти комбинација сока кромпира и соде бикарбоне.
Кесице чаја
Масноћу на зидовима лонца можете уклоните уз помоћ обичних кесица чаја. Узмите суву, некоришћену кесицу чаја, и једноставно пређите њоме унутрашњем зиду лонца(шерпе), на којем је остала масноћа. Одмах ћете приметити како се масноћа раствара, као да се упија у чајну кесицу. За ову потребу купите најјефтинији чај у кесицама.