ГРИЦКАЛИЦА БЕЗ ШЕЋЕРА - освојила је друштвене мреже, а спрема се врло лако!
Нећете веровати, али обожавају их чак и деца!
Ове здраве, природно слатке плочице праве се од неколико једноставних састојака, а укус им је толико добар да их обожавају чак и деца.
Инспирацију даје Самер Шорс, популарна ТикТок креаторка, која показује како од пар намирница можемо да добијемо мекане, ароматичне и савршено слатке плочице без додатог шећера.
Шта нам је потребно?
За припрему су нам потребне две зреле банане које изгњечимо, овсене пахуљице, путер од бадема или друга орашаста верзија, јаворов сируп, ванила, мало цимета, соли и прашак за пециво, као и комадићи чоколаде.
Припрема:
Прво загрејемо рерну на 175 степени и припремимо мањи плех обложен папиром за печење. У посуди сједињавамо банане, пахуљице, путер од орашастих плодова, јаворов сируп, ванилу и све остале састојке. Добијену смесу равномерно распоредимо у плех и печемо око двадесет до двадесет пет минута, док се не стегне.
Када се охладе, исечемо их на плочице и чувамо у фрижидеру. Савршене су за брзи доручак, ужину или када нам треба нешто здраво и слатко успут.