ПАЛАЧИНКЕ КОЈЕ НЕ ПУЦАЈУ, не лепе се, а миришу божанствено - додајте само 1 састојак
Заборавите на лепљиве и суве палачинке. Уз овај један састојак, биће мекане, мирисне и савршено печене - као код баке.
Палачинке које се не лепе, не пуцају и миришу као детињство стварно постоје. И не, не треба вам ни специјални тигањ ни магични прах. Потребно је само да додате један састојак који већ имате у кухињи, али га вероватно никад нисте користили у тесту за палачинке.
Тајна је у… газираној води
Да, добро сте прочитали. Газирана вода је тајни састојак који прави разлику између просечних и савршених палачинки. Њена лагана структура и мехурићи ваздуха чине тесто прозрачним, еластичним и савршено танким - без пуцања и лепљења.
Додајте око 100 мл газиране воде у класичну смесу (јаја, брашно, млеко, прстохват соли) и нежно промешајте. Тигањ нека буде добро загрејан, али не превише - средња температура је идеална. Прва палачинка нека вам буде тестна, а већ друга ће вас одушевити.
Мирис који враћа у детињство
Палачинке са газираном водом имају специфичан мирис - лаган, путераст, домаћински. Ако додате и кашичицу ванилин шећера, цела кућа ће мирисати као недељно јутро код баке. Савршене су и за слатке и за слане варијанте - од џема до ајвара.
Практичан савет за сваки дан
Овај трик је идеалан за оне који немају времена да експериментишу, али желе да сваки залогај буде савршен. Газирану воду можете додати и у смесу за палачинке које правите унапред - тесто ће остати свеже и еластично и до 24х у фрижидеру.
Не морате бити кувар да бисте одушевили укућане - довољно је да знате овај трик. Следећи пут кад пожелите палачинке, сетите се газиране воде. И уживајте у сваком залогају.