Ови СЛАНИ МАФИНИ од цепканих кора, идеална су УЖИНА ЗА ШКОЛУ И ПОСАО: Умутите све за 5 минута
Треба вам идеја за брз, практичан и укусан оброк који ће одушевити целу породицу? Не тражите даље јер су ове питуљице инспирисане гибаницом све то.
Ови слани мафини припремају се једноставно, од састојака које сигурно већ имате код куће, а готове су, све с печењем, за мање од пола сата.
Најбоље од свега је што једнако су укусне и топле и хладне, па их можете понети на посао, спаковати деци за школу или послужити уз јогурт за вечеру или доручак. Једноставно, уз минималан труд, добијате укусан и практичан оброк за сваку прилику!
Састојци:
- 1 паковање готових кора за питу
- 3 јајета
- 2 чаше јогурта
- мало уља
- пола кашичице прашка за пециво
- со по укусу
- сусам по жељи
Припрема
Жицом (или чак миксером) умутите јаја пенасто, па додајте со по жељи , јогурт и прашак за пециво и полако промешајте.
Додајте мало уља како се питице не би лепиле и да би биле мало кремастије (биће довољно пола чаше), па поново промешајте.
Исцепкајте коре за питу, па их умачите у смесу и ређајте у калуп за магине обложен корпицама за печење. Поспите сусамом.
Пеците у рерни загрејаној на 220 степени, око 15-20 минута, односно док чачкалица забодена у средину мафина не буде чиста кад је извадите.
Оставите да одстоји најмање пет минута после печења, покривено чистом крпом, па служите уз јогурт или кисело млеко.