Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Адел смшала 44 кг уз дијету и хипнотерапију: Како ХИПНОЗА помаже МРШАВЉЕЊУ?!

11.11.2020. 20:32
Пише:
Србија Danas/miss7zdrava.24sata.hr
Adel
Адел / Извор: Профимедиа

Хипнотерапијом се откривају потиснути узроци зависности, па и они о храни који воде до прекомерне тежине.

 

Певачица Адел гостовала је емисији "Saturday Night Ливе" где је одушевила својим смислом за хумор и витком фигуром. Адел је смршала следећи сиртуинску дијету и вежбајући, а нагађа се и да је ишла на хипнотерапију. Дражен Радаковић, хипнотерапеут, објаснио је какви се резултати могу постићи применом те методе.

Адел се нашалила са недавним губитком килограма и поручила обожаваоцима "мој албум није готов", док је водила америчку емисију Saturday Night Ливе.

- Знам да изгледам јако другачије од кад сте ме последњи пут видели - рекла је док је излазила на позорницу.

- Али заправо, због свих ограничења везаних за Covid - 19, морала сам да путујем са мало пртљага па сам "понела" само половину себе - нашалила се.

Велики губитак вишка килограма певачица је постигла следећи сиртфуд дијету уз комбинацију вежбања. Није објавила тачан број, али претпоставља се да је скинула најмање 44 килограма. Сиртуинска дијета своју популарност понајвише дугује чињеници што потиче унос чоколаде и вина. Њени аутори Аидан Гогинс и Глен Матен, наиме сматрају да унос хране која активира тзв. сиртуине потиче трошење масних наслага, односно мршављење. Осим вина и чоколаде, храна која се налази на попису активатора сиртуина су и кафа, зелени чај и јабуке, а сама дијета је описана у књизи "The Сиртфоод Диет".

ШТА учинити када неко КАШЉЕ и КИЈА, а НЕМАТЕ МАСКУ? Професор каже: "Покушајте ово, могло би помоћи!"

ШТА учинити када неко КАШЉЕ и КИЈА, а НЕМАТЕ МАСКУ? Професор каже: "Покушајте ово, могло би помоћи!"

Ових 10 намирница подижу ИМУНИТЕТ и јачају ОРГАНИЗАМ - Уврстите их у план исхране још ДАНАС!

Ових 10 намирница подижу ИМУНИТЕТ и јачају ОРГАНИЗАМ - Уврстите их у план исхране још ДАНАС!

ПРОМЕНИЛА 3 СРЕДЊЕ, АЛИ ТО НИЈЕ ОНО НАЈГОРЕ... Ево шта од школе има Јелена Карлеуша

ПРОМЕНИЛА 3 СРЕДЊЕ, АЛИ ТО НИЈЕ ОНО НАЈГОРЕ... Ево шта од школе има Јелена Карлеуша

Нагађа се да је Адел ишла и на хипнотерапију. Нагађало се и како је хипнотерапија помогла те да је Аделе последњих месеци уско сарађивала са хипнотерапеуткињом Сузан Хепбурн коју су повезивали и са другим познатим личностима. Но, хипнотерапеуткиња је одбила коментирати с ким сурађује, додајући тек да је многима помогла не само изгубити тежину него и спречити повратак нежељених килограма. Није реч о исхрани. Променила сам начин размишљања својих клијената како бих им изградила самопоуздање.

Дражен Радаковић, хипнотерапеут објашњава што је хипноза и што се њоме може постићи:

- Како би се боље разграничило шта је свест, а шта подсвест, потребно је замислити коцку леда која плива у води. Већина је коцке под водом (подсвест), а само мањи део изнад воде (свест). Цели наш живот, наша комплетна подсвест са позитивним и негативним искуствима лежи у подсвести. Подсвест одређује, какви ћемо бити - успешни, неуспешни, дебели, мршави, радни или лењи. Наша подсвест ништа не заборавља, она је попут камере која бележи све догађаје из нашег живота. Сви догађаји су подхрањени и могу се употребити. Хипноза је једна од метода, помоћу које се долази до тих података. Поступак се зове регресија и у хипнотерапији служи за проналажење и корекцију догађаја, који негативно утичу на нас. Замисли подсвест као рачунало компјутер у ком су годинама записивани програми (детињство, родитељи, школа, пријатељи, партнери) који заједно чине наше постојање. Све те програмчиће и програме могуће је променити, а хипноза је једна од могућности за промену тих програма - рекао је Дражен.

Хипнотерапијом се откривају потиснути узроци зависности, па и они о храни који воде до прекомерне тежине. Радаковић тумачи колики утицај има хипнотерапеут на клијента и може ли га натерати да чини све што он жели.

- Код постизања хипнотичког стања не ради се о некој моћи, коју има хипнотерапеут, већ он посебним техникама помаже особи да сама уђе у хипнотичко стање. Без сагласности особе немогуће је изводити хипнозу. Тако је страх, да неко може бити хипнотисан против своје воље, сувишан. Ни у најдубљем хипнотичком стању нема губљења свести и клијент све време зна што се са њим дешава. И код најдубље хипнозе контрола је увек клијентова, а не хипнотерапеутова. Ради тога свака сугестија која долази од хипнотерапеута, а клијенту не одговара може бити одбачена, а хипноза прекинута - тумачи хипнотерапеут.

Радаковић говори приступа ли се у хипнотерапији једнако свим зависностима.

- Пушење као зависност могла би се описати као најбенигнија јер најмање омета свакодневни живот и није слојевито у смисли психосоматике. Наиме, све друге зависности - од дроге, алкохола, коцке, хране имају скривене разлоге ради којих су настале. Третман одвикавања од пушење је доста једноставнији од третмана мршављења. Код хипнотерапије као и код "обичне" психотерапије битно је открити узрок проблема, а тек потом следи даљи рад до излечења.