Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ако мислите да у Србији прање судова преко апликације није могуће - ВАРАТЕ СЕ! Једна дама је пробала и ево утисака!

13.01.2020. 15:14
Пише:
Промо
Pranje suđa
Прање суђа / Извор: Фото: Проомо

У последње време стално слушамо о тим “паметним” стварима. Као да нам није довољно што су на Интернет повезани компјутери, телефони, навигација у колима, сад су смислили да “на мрежи” треба да буде апсолутно све, па чак и сијалице у нашим домовима.

Пошто још увек нисам имала прилику да посетим неку “паметну кућу”, одлучила сам да научим макар нешто о тим “смарт home” системима и Интернету ствари (Интернет оф Things).

Како ми се баш ових дана покварила моја стара машина за судове, која ме је верно служила више од 15 година, те сам била приморана да кренем у потрагу за новом, решила сам да пружим прилику тој новој технологији и сазнам у чему је ствар.

Пре свега, копкало ме је по чему је то паметна судомашина боља од моје старе, али и колико би задовољство коришћења револуционарног уређаја о ком сви причају могло да ме кошта. Свратила сам у најближу Техноманију и, пошто сам потпуно неупућена, замолила сам продавца да ми препоручи неку од паметних судомашина.

Он ми је сугерисао да уопште нема потребе да гледам оне најскупље, пошто уређаји са смарт технологијом нису више ствар престижа, већ су данас доступни и нама, обичним грађанима са нормалним примањима.

Казао ми је да је Candy први међу реномираним произвођачима лансирао серију одличних паметних судомашина по врло приступачним ценама, без обзира на то да ли су у питању уградне или оне самостојеће.

Штавише, сву паметну белу технику италијанског произвођача данас је могуће набавити по цени по којој смо до пре годину-две дана плаћали оне “обичне”, без савремене технологије.

С обзиром на то да је моја драга стара машина исто била Candy, свидело ми се да останем верна бренду, па сам замолила продавца да ми појасни како ове нове, из Candy Брава серије раде и у чему је штос са управљањем путем апликације на мобилном телефону.

Прво што ми је показао јесте то да поједини модели нових Candy судомашина имају иновативну Смарт доор функцију, која омогућава да машина сама отвори врата кад заврши с прањем, тако да више никад неће моћи да ми се деси да ми ујутро сви судови буду потпуно мокри, само јер сам претходне вечери заспала пре него што се циклус завршио.

Оно што ми се јако допало, јесте што међу Candy Брава машинама постоји и једна светска рекордерка - прва судомашина са максималним капацитетом од 16 комплета, у коју може да стане и до 201 комад посуђа одједном. Код модела са Maxi Платес потпорама, могуће је чак прати и велике плехове као и тањире за пицу.

Такође, читав концепт Candy Брава машина за судове се своди на то да нам је време најважнија валута, а велики је пријатељ нашим рачунима за струју и воду.

Како сам сазнала, ово су једине судомашине које, специјалном проточном грејачу, постижу резултате прања А класе, са сушењем, за само 39 минута. А мање запрљано посуђе може да опере на 50°Ц и осуши за заиста фасцинантних 24 минута.

Захваљујући Дирт Сенсор систему, већина модела аутоматски адаптира температуру и време прања према стављеном посуђу, а супер је и то што постоји посебан индикатор који нам говори до кад можемо да убацимо судове које смо заборавили да ставимо пре него што смо је укључили.

Што се апликације за мобилни телефон тиче, корисник не мора да је има, нити да да је користи, али је, по свему судећи, у питању врло згодна ствар. Једино што вам је потребно да бисте Candy Брава simply-Fi апликацијом управљали јесте веза са Интернетом.

Апликација је доступна на нашем језику и омогућава нам да покренемо посебне програме за прање судова, који нису доступни на екрану саме машине. Кад нисмо сигурни на којој температури би требало да оперемо посуђе, она ће нас корак-по-корак водити до избора идеалног програма.

На апликацији можемо сазнати бројне савете и трикове о свим могућностима наше судомашине, а помоћу функције “контрола инвентара”, у сваком тренутку, чак и кад смо далеко од куће, можемо да проверимо колико нам је преостало соли, сјаја и таблета за прање.

Одличне су у функције “Провера” и “Програмирано одржавање”, које нам помажу да проверимо радно стање машине или да покренемо циклус самочишћења. Candy је патентирао и посебан антибактеријски филтер, опремљен специјалном прскалицом која спира најмање остатке хране током сваког циклуса.

Онима који знају енглески или италијански језик, биће још лакше, јер уопште неће морати да притискају никакве дугмиће, већ ће својој Candy Брава машини моћи да задају команде гласом, али и да попричају са њом.

Дизајн, наравно варира од машине до машине, али Candy је одувек знао како да направи савршен спој елегантног, стабилног и практичног, чак и кад су у питању најобичније ручке за корпе судомашине.

На крају, кад сам у обзир узела све битне факторе – цену, дизајн, смарт технологију, брзину, штедљивост… –одлучила сам да себе и своје посуђе частим новом Candy Брава машином из Техноманије.

Пошто смо се моја судомашина и ја се регистровале на Candy порталу, добиле смо и посебну петогодишњу гаранцију. Ево, дружимо се већ два месеца и морам признати да ми је постала нова најбоља пријатељица.