Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Бака зна тајну: Ево како спремити ајвар у стану (РЕЦЕПТ)

24.05.2021. 17:08
Пише:
Србија Данас/Бакина кухиња
Ajvar
Ајвар / Извор: Профимедиа/илустрација

Покушајте.

Ајвар се може направити и у кућним условима. 

Како се ПРАВИЛНО УСИСАВА: Ове грешке прави већина

Како се ПРАВИЛНО УСИСАВА: Ове грешке прави већина

Прост и јефтин трик да истерате паукове из своје куће: Урадите ово и отераћете их за тили час

Прост и јефтин трик да истерате паукове из своје куће: Урадите ово и отераћете их за тили час

НЕ БИСТЕ ПОМИСЛИЛИ! Ових 7 НАМИРНИЦА могу трајати "вечно" - НЕМАЈУ рок трајања

НЕ БИСТЕ ПОМИСЛИЛИ! Ових 7 НАМИРНИЦА могу трајати "вечно" - НЕМАЈУ рок трајања

Потребно је:
  • 5 л воде
  • 15 кГ. паприке
  • 5 кг плавог патлиџана
  • 250 - 300 гр соли
  • 4 кашике есенцеије
  • 1/2 л уља
  • бибер у зрну
  • ловоров лист

Paprika
Паприка / Извор: Профимедиа

 

Припрема:

Паприке добро опрати у неколико вода, одстранити дршке и водити рачуна да се сваки квар склони. У лонац сипати 5 л воде, додати есенцију, со, ловоров лист и бибер у зрну . Кад проври убацити паприку па кад проври промешати и пустити још минут да ври одмах вадити у ванглу и покрити.

Плави патлиџан ољуштитиисећи на четвртине и њега обарити у устој течности. Паприка и плави патлиџан се морају оцедити ја стављам у решеткаст џакчић и пресавијем преко неке шипке или лонца и тако оставим 5-6 сати најбоље целу ноћ.

Паприку млети на машини за месо најситније рупе. У велику шерпу сипати уље, па кад се угреје истрести млевену паприку и мешати и пржити око 2.5-3 сата.

Ајвар је готов кад се види дно шерпе кад се провуче варјача.

Сипати у опране тегле и сваку теглу добро затворити и може се тегле окренути и тако оставити до сутра, или пастеризовати у рени 90 мин. на 90 степени Ц да поклопац увуче. Оставити у полице са осталом зимницом.

Погрешан брусхалтер изазива - ГЛАВОБОЉУ! Ево како да знате да ли сте одабрали ОНАЈ ПРАВИ

Погрешан брусхалтер изазива - ГЛАВОБОЉУ! Ево како да знате да ли сте одабрали ОНАЈ ПРАВИ