Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВРАЋА У ДЕТИЊСТВО: Направите колач са МАКОМ на до сада невиђен начин, готов је за 15 МИНУТА (РЕЦЕПТ)

21.01.2022. 08:21
Пише:
Србија Данас
bb
bb / Извор: Фото: Јелена Петровић

Уживаћете!

Неки мириси нас инстант враћају у детињство, а један такав је управо колач са маком право из Бакине кухиње.

И не, немојте мислити да већ знате како се прави, јер доносимо вам потпуно нов начин припреме због којег ће бити још мекши и укуснији.

"То је као да мушкарац шета продавницом САМО У ГАЋАМА": Фитнес инструкторка је ОВАКО отишла у продавницу и добила САЛВУ УВРЕДА

"То је као да мушкарац шета продавницом САМО У ГАЋАМА": Фитнес инструкторка је ОВАКО отишла у продавницу и добила САЛВУ УВРЕДА

АЛКАЛИЗУЈТЕ СЕ: Ово су намирнице које МОРАТЕ јести једном недељно да би одржали нормалну ПХ ВРЕДНОСТ

АЛКАЛИЗУЈТЕ СЕ: Ово су намирнице које МОРАТЕ јести једном недељно да би одржали нормалну ПХ ВРЕДНОСТ

ТЕМПЕРАМЕНТ И КРВНА ГРУПА СУ УСКО ПОВЕЗАНИ! Најстраственије су припадне лепшег пола које имају ОВУ КРВНУ ГРУПУ

ТЕМПЕРАМЕНТ И КРВНА ГРУПА СУ УСКО ПОВЕЗАНИ! Најстраственије су припадне лепшег пола које имају ОВУ КРВНУ ГРУПУ

Потребно је:

  • 3 јаја
  • 100 гр шећера ( ја сам ставила 3 кашике)
  • 120-130 гр брашна
  • 70 мл маслиновог уља (или растопљеног маслаца толико)
  • 100 мл јогурта
  • 100 гр мака
  • 1 прашак за пециво
  • 1 кашичица цимета (није приказан у Видеу)

bb
bb / Извор: Фото: Јелена Петровић

Премаз

  • 200 гр џема од кајсија  или други али светлији 
  • 100 гр чоколаде млечне
  • 1 кашика млела
  • 1 кашика уља

Припрема:

Умутити јаја са шећером, додати просејано (обавезно) брашно са прашком за пециво. 

Додати уље, јогурт, цимет мак и све добро лагано измешати. Плех 30x25cm обложити пек папиром и излити тесто равномерно мало протрести. 

bb
bb / Извор: Фото: Јелена Петровић

Пећи на 200 степени Ц 40 мин  пред крај смањити  на 180 степени и покрити. Врућ колач прелити са угрејаним џемом па кад се мало прохлади прелити са чоколадом.