Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

БЕЗ ГРЕШКЕ: Ови савети помоћи ће вам да уз сваку храну одаберете право вино

12.12.2016. 15:37
Пише:
ПР
vino
вино / Извор: Профимедиа

Када конзумирамо вино, наше чуло укуса је стимулисано на посебан начин. Имајте на уму да су вина другачија у зависности од локације на којој је грожђе узгајано грожђе, како се сервирају и како се конзумирају.

Уз салате, пасту или воћне посластице

Бело, розе или црвено вино Alexandria из винарије Тиквеш краси другачији, модернији изглед, а са много љубави и пажње направљено је и произведено новом технологијом.

Вино Alexandria Росе је купажа мускат хамбурга, мерлоа и каберне совињона.Карактеристична боја брескве и интензивне тропске ароме са доминацијом грејпфрута и манга, у комбинацији са дуњом, дињом и нијансом ароме ђумбира преовладавају овим префињеним вином. Да би сте осетили све ароме препоручује се конзумирање на температури од 10°Ц до 12°Ц. Многи га послужују као аперитив, а одлична је комбинација са свежим салатама, пастом iii воћним посластицама. Да бисте уживали у вину, сагледајте га свим чулима - од сипања у чашу, преко божанствене боје која се прелама на светлости, потом мирису, а на крају препустите се укусу.

Tikveš
Тиквеш / Извор: Фото: Промо

Уз рибу, морске плодове и средње печено месо

Бело вино Alexandria је полусуво и произведено од сорте грожђа ризлинг. Њега одликује прозирно зелено-жута боја, карактеристични мирис и воћни карактер, са доминацијом цитруса и умереним и слаткастим укусом. Добра је комбинација уз рибу, морске плодове и средње печено месо и служи се на температури од 10°Ц до 12°Ц.

Уз роштиљ и дивљач

Када уз месо са роштиља и дивљач треба да одаберемо вино, права комбинација је црвено вино. Alexandria црвено вино произведено је од сорте грожђа каберне совињон. Његова боја је  тамно црвена и одликује се интензивном аромом црвеног и црног бобичастог воћа. Ова вина се служе на температури од 16°Ц до 18°Ц и најчешће без хлађења.

Да бисте постали познавалац правилног конзумирања и упаривања вина са храном неопходно је много учења и финеса. Потребно је знати више о самој виновној лози, процесу производње, начину чувања, конзумирања. Други део винске културе подразумева начин живота, поштовање према вину и љубав коју временом изградите конзумирајући пиће богова.    

Alexandria
Alexandria / Извор: Фото: Промо