Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Духовити и насмејани Чендлер је у стварности био ТЕШКИ ЗАВИСНИК! На детоксацији био чак 65 пута, а ТРАУМЕ из ДЕТИЊСТВА га је прогониле до краја

29.10.2023. 09:22
Пише:
Србија Данас
Prijatelji
Пријатељи / Извор: Профимедиа

Миљеник публике најпознатији по улози Чендлера Бинга у планетарно популарној серији "Пријатељи" изненада нас је напустио у 54 години живота

Вест да је Метју Пери премионуо потресла је колеге и фанове широм света. Миљеник публике најпознатији по улози Чендлера Бинга у планетарно популарној серији "Пријатељи" изненада нас је напустио у 54 години живота.

Извори из полиције рекли су за Лос Анђелес Тајмс да је Перија пронашла екипа Хитне помоћи - био је без свести у хидромасажној кади у својој кући у Лос Анђелесу. На жалост, покушаји реанимације нису били успешни.

Глумац који је од 1994. године свакодневно измамљивао осмехе публике испред малих екрана у реалности је био далеко од насмејаног и безбрижног Чендлера. Слава често иде са великим жртвама, тако да се Метју до краја свог живота борио са зависношћу и депресијом, упркос томе што је наизглед имао све.

Ноћу зарађивала МИЛИОНЕ, а дању била СЕКРЕТАРИЦА: Након што је ШЕФ сазнао чиме се бави моментално јој дао ОТКАЗ - "Ионако сам га презирала"Eni Najt

Ноћу зарађивала МИЛИОНЕ, а дању била СЕКРЕТАРИЦА: Након што је ШЕФ сазнао чиме се бави моментално јој дао ОТКАЗ - "Ионако сам га презирала"

Преминуо Чендлер из "Пријатеља", пронађен мртав у врелом ђакузију?Čendler

Преминуо Чендлер из "Пријатеља", пронађен мртав у врелом ђакузију?

Детињство

Метју Пери је одрастао у Отави и Лос Анђелесу, свакодневно путујући на релацији Монтреал – Лос Анђелес због развода родитеља. Као тинејџер желео је да постане славни тенисер и био је национално призната звезда овог спорта у Канади. Када се окренуо глуми у својим двадесетим, добио је жељену улогу главног глумца у пилоту серије о којој су сви причали и која је данас једна од најпознатијих ситком серија на свету – "Пријатељи".

Метју Ленгфорд Пери је рођен 19. августа 1969. године у Вилијамстауну у Масачусетсу. Његов отац глумац, Џон Бенет Пери, раскинуо се са својом мајком Сузаном док је Метју још био дете. Отишао је да живи са својом мајком у Отави, Канада.

Док је одрастао, Пери је развио две страсти — играње тениса и глуму. Преселио се у Лос Анђелес са 15 година да живи са оцем.

У изузетној причи коју нам приповеда препознатљивим срдачним, саркастичним и урнебесним тоном, Метју Пери у аутобиографији "Фриендс, Ловерс анд the Биг Terrible Thing" открива детаље о дисфункционалној породици, која га је одгајала и препустила самом себи. Са годинама његова жеља за признањем је расла и довела га до светске славе, али је увек осећао празнину коју није могло да попуни ни остварење његових највећих снова. 

Почетак каријере

Пери је своју прву филмску улогу добио још у средњој школи, споредну улогу у фиму "Ноћи у животу Џимија Рирдона" (1988). Нажалост, филм није привукао много пажње, а критика је била оштра.

У септембру 1987. Пери је глумио у свом првом ситкому, "Друга шанса". Комедија је имала фантастичну причу где је главни актер био Кил Мартин који је глумио човека који умире и добија прилику да се врати као ментор млађој верзији себе (коју игра Пери). Филм је касније преиначен, избачен је лик који је Мартин тумачио, а у фокусу су биле тинејџерске незгоде Перијевог лика. Упркос новом правцу и новом наслову, "Дечаци ће увек бити дечаци", ситком није успео да привуче довољно публике да остане у етру.

Након тога уследило је неколико неуспелих улога или оних које нису изазвале већи одјек. А онда је отишао на кастинг за "Пријатеље" и његов живот се потпуно променио.

Пријатељи из "Пријатеља"

Пери је убрзо пронашао савршен пројекат са главном улогом у новом ситкому о групи младића и девојака у Њујорку. Дебитујући у септембру 1994, "Пријатељи" су постали један од најпопуларнијих телевизијских серијала свих времена.

Пери је играо духовитог и саркастичног Чендлера Бинга, који је делио стан са амбициозним глумцем по имену Џои, кога је играо Мет ЛеБлан, и био је дугогодишњи Росов пријатељ, кога игра Дејвид Швимер. Глумачку поставу су употпуњавале Кортни Кокс која је играла Монику, Росову сестру; Џенифер Анистон је играла Рејчел, Моникину цимерку и Росову љубав; а Лиса Кудроу је играла Фиби, откачену, необичну пријатељицу свих.

Шест глумаца су били пријатељи и на екрану и ван њега. Удружили су се да поново преговарају о својим уговорима након што су "Пријатељи" постали велики хит — емисија коју многи Американци обожавају да гледају четвртком увече.

Током каснијих сезона "Пријатеља", Чендлер је развио романтичну везу са Моником. Ликови су се на крају венчали, усвојили близанце и планирали пресељење у предграђе пошто се серијала завршила у мају 2004. након деценије емитовања.

Та улога донела му је номинацију за награду Еми 2002.

Током година у Пријатељима, Пери се позабавио неколико филмских пројеката. Глумио је у неколико комедија. Након окончања серије стекао је репутацију одличног глумца, те је ангажован на великим пројектима.

Борба са зависношћу

Брутално искрен и самосвестан, он сликовито описује своју доживотну борбу са зависношћу у аутобиографији и оним што ју је подстакло, упркос томе што је наизглед имао све. Најозбиљнији део књиге је свакако његова борба са зависношћу, и шокантни детаљи попут чињенице да је био на детоксикацији чак 65 пута.

Наиме, Пери се борио са зависношћу од алкохола и лекова за болове, а први пут је отишао на рехабилитацију због зависности од лека против болова Вицодин 1997. и завршио другу рехабилитацију 2001. Годинама касније, Пери је рекао "Пеопле" да "није могао да престане" да користи алкохол и пилуле током тог периода.

У лето 2018. објављено је да је глумац хитно превезен у болницу са гастроинтестиналном перфорацијом (пуклином црева). 

Metju Peri
Метју Пери / Извор: Профимедиа

Компликације је настала због употребе дрога, па је захтевала седмочасовну операцију и употребу кесе за колостомију месецима након тога. Пери је посветио књигу "свим сапатницима" и написао у прологу: "Требало би да будем мртав".

Током недавног телевизијског окупљања "Пријатеља", Пери је изненадио колеге признајући да је патио од озбиљне анксиозности "сваке ноћи" током снимања. ТМЗ је известио да у суботу на лицу места није пронађена дрога.

У новембру 2020. године, Пери се верио за девојку Моли Хурвиц, међутим, пар је објавио да су се раздвојили у мају 2021.