Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БЛАГОСЛОВ ЗА НЕПЦЕ: Направите домаћи бурек као из пекаре! (РЕЦЕПТ)

24.02.2020. 10:48
Пише:
Србија Danas/Alo.rs
Burek
Бурек / Извор: Профимедиа

Испробајте!

Одушевиће вас овај рецепт!

Да буде укусна као у пицерији: Избегните ову грешку када правите домаћу пицу

Да буде укусна као у пицерији: Избегните ову грешку када правите домаћу пицу

ТРУДНИЦА МЕДИЦИНСКО ЧУДО: Отишла на први ултразвук, а оно што су лекари видели ОСТАВИЛО ИХ ЈЕ У ЧУДУ! (ФОТО)

ТРУДНИЦА МЕДИЦИНСКО ЧУДО: Отишла на први ултразвук, а оно што су лекари видели ОСТАВИЛО ИХ ЈЕ У ЧУДУ! (ФОТО)

Сви су се питали "Да ли чај може да се поквари?", а ОВАЈ одговор нико није очекивао!

Сви су се питали "Да ли чај може да се поквари?", а ОВАЈ одговор нико није очекивао!

Састојци:
  • 1/2 кг дебљих кора
  • 300 - 500 г сира 
  • 250 мл воде
  • 125 мл уља
  • по потреби со
Припрема:

1. У дубљи суд помешати воду и уље и посолити. Биће потребно да пре сваког прскања кора промешате ову течност јер се уље издваја.

2. Округлу тепсију подмазати уљем и ставити 2 коре чији крајеви треба да прелазе ивице тепсије тј. да висе са стране. Попрскати мешавином уља и воде.

Burek
Бурек / Извор: Профимедиа

3. Остатак кора поделити на групице од по 3 коре.

4. Узети 3 коре и ставити их у тепсију једну преко друге гужвајуци их да могу да стану па трећу попрскати и посути измрвљеним сиром.

5. Поновити ово и са осталим корама осим последње 3.

6. Прву од те три ставити нагузвану у тепсију и попрскати.

7. Ставити и претпоследњу кору. И њу попрскати и ставити остатак сира.

8. Ставити и последњу кору и попрскати мешавином воде и уља.

9. Оне крајеве који висе са стране сада пребацити преко последње коре затварајуци бурек и попрскати течношћу.

10. Пећи у рерни загрејаној на 180 степени док фино не порумени.

Право је легло бактерија: Ево колико често треба мењати даску за сечење

Право је легло бактерија: Ево колико често треба мењати даску за сечење

Гурмански залогајчићи: Домаћи мини бургери (РЕЦЕПТ)

Гурмански залогајчићи: Домаћи мини бургери (РЕЦЕПТ)

Кувана пшеница обавезна је у јеловнику: Ево како да је припремите

Кувана пшеница обавезна је у јеловнику: Ево како да је припремите

И ви бацате пилеће кости у ђубре? Ужасна грешка!

И ви бацате пилеће кости у ђубре? Ужасна грешка!

Супер идеје за брз и здрав доручак: Ове намирнице одличан су избор за почетак дана

Супер идеје за брз и здрав доручак: Ове намирнице одличан су избор за почетак дана