Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Нека цела кућа ЗАМИРИШЕ НА ХЛЕБ ОД БУНДЕВЕ - предиван укус и фантастичне боје!

26.10.2020. 22:07
Пише:
Србија Данас/Информер
hleb
хлеб / Извор: Профимедиа

Пробајте већ данас.

Нека јесен замирише у вашем дому!

Осим за пите и колаче ову краљицу јесени можете да искористите и за прављење хлеба.

  • 550 г брашна
  • 300 мл млека
  • 20 г квасца
  • 50 мл маслиновог уља
  • 200 г куване бундеве
  • кашичица шећера
  • мало соли
  • жуманце за премазивање

bundeva
бундева

Припрема:

Растопите квасац у мало млаке воде, додајте шећер, па кад квасац надође, сипајте га у посуди у којој ћете месити тесто. Додајте млеко, уље, пасирану бундеву, брашно, со, па умесите глатко тесто. Оставите да нарасте, па умесите тесто у лопту. Оставите да хлеб још мало порасте (око пола сата), па га премажите жуманцетом и пеците на 180 степени око 40 минута.

Пријатно!

hleb
хлеб / Извор: Профимедиа