Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Бурек од печених кора са месом: Када га једном пробаш, правићеш га увек (РЕЦЕПТ)

21.04.2021. 12:47
Пише:
Србија Danas/Telegraf.rs
Burek
Бурек / Извор: Профимедиа

Одушевићете се!

Бурек се спрема од домаће израђених кора, због чега има посебно лепу арому и дословно се топи у устима.

Прост и јефтин трик да истерате паукове из своје куће: Урадите ово и отераћете их за тили час

Прост и јефтин трик да истерате паукове из своје куће: Урадите ово и отераћете их за тили час

Како се ПРАВИЛНО УСИСАВА: Ове грешке прави већина

Како се ПРАВИЛНО УСИСАВА: Ове грешке прави већина

КАО ИЗ ПЕКАРЕ: Не бацајте стари, бајати хлеб - освежите га уз помоћ ОВОГ једноставног трика! (ВИДЕО)

КАО ИЗ ПЕКАРЕ: Не бацајте стари, бајати хлеб - освежите га уз помоћ ОВОГ једноставног трика! (ВИДЕО)

Припрема:

Опрати и самлети на машини за месо 1/2 килограма свињског и 1/2 килограма говеђег меса.

У шерпу сипати мало маслаца да се истопи,  па додати 5-6 главица црног лука самлевеног на машини за месо.

Када се лук пропржи, додати и самлевено месо, посолити га, побиберити, па оставити да се пржи.

Пржено месо скинути са штедњака, додати још мало растопљеног маслаца и све промешати. После тога у месо ставити 8 јаја и све добро варјачом измешати. Пола килограма белог меканог брашна замесити млаком посољеном водом, па тесто добро израдити на дасци и поделити у јуфке.

Burek
Бурек / Извор: Профимедиа/илустрација

Ставите маслац да се греје и развити мало прву кору и намазати је растопљеним маслацем. Другом кором покрити намазану кору, па ту двоструку кору посути брашном да се не би лепила за оклагију при развијању.

Тако развијене и залепљене све по две коре треба пећи на штедњаку. Само једну кору оставити непечену.

Затим узети тепсију, намазати је растопљеним маслацем и ређати: најпре једну кору попрскану маслацем, па преко ње надев од меса, преко њега другу кору, коју треба исто тако попрскати растопљеним маслацем, опет надев, и тако редом.

Последњи ред надева покрити оном непеченом кором и њу попрскати растопљеним маслацем, па пећи бурек у пећници.

Печен бурек исећи на квадрате и служити га док је врућ.

Погрешан брусхалтер изазива - ГЛАВОБОЉУ! Ево како да знате да ли сте одабрали ОНАЈ ПРАВИ

Погрешан брусхалтер изазива - ГЛАВОБОЉУ! Ево како да знате да ли сте одабрали ОНАЈ ПРАВИ