Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЧУДЕСНА РИСКИНА ПРИЧА: Отац ју је ОДБАЦИО, сиромашна и огољена пролазила је КРОЗ животне ТРАГЕДИЈЕ

02.08.2017. 14:38
Пише:
Србија Данас/Блиц
riska
риска / Извор: Фото: Youtube printscreen/Српски Легат / Сербиан Legacy

А тек због мужа шта ју је снашло...

Таман кад је дошло време да се као дете крсти, отац наше познате глумице Радмиле Савићевић, због својих је уверења отишао и оставио њену мајку са троје деце. Мајка јој је наменила шиваћу машину и да окопава кукуруз, али она се изборила и баш тада упознала је човека свог живота за кога је говорила да је "прелеп", али је иза сцене, због љубоморе, умела да направи хаос.

ЗАЈЕДНО ИМАЈУ ЋЕРКИЦУ: Ирину Вукотић СВИ знате, а њен бивши муж је ријалити звезда

riska
риска / Извор: Фото: Youtube printscreen/Serbian Ситцомс

Рођена је 1926. у Крушевцу и живела је тешко.

- Крштена сам после седам година јер нису хтели да ме приме у школу док нисам била крштена. То је био услов за то време. То је било страшно. Мог млађег брата и мене тата није хтео да крсти, тада нисмо разумели зашто, ваљда из неких својих уверења. Мој отац је чак због тога морао да оде и да остави моју мајку са троје деце без игде ичега. Али мајке су увек мајке изборе се до краја. Ми смо имали једно лепо, сиромашно детињство. Оно је било топло, људски- присетила се давне 1992. године Радмила за емисију "Вече са звездама". 

Била је НАЈВЕЋА Грандова нада: Проблем на лицу је замало коштао КАРИЈЕРЕ, а данас изгледа ОВАКО (ФОТО)

radmila
радмила / Извор: Фото: Youtube printscreen/Српски Легат / Сербиан Legacy

Радмила је завршила Женску занатску школу јер мајка није имала могућности да јој пружи школовање у Гимназији у којој су ишла деца богаташа. Мајка је желела да Рада буде шнајдерка, и да јој, кад дође време, преда машину у мираз и уда је.

- Моја мајка била је велика жена, сама је подигла троје деце. Имала је чудну, страховиту енергију, за њу није постојало немогуће. И да нисам глумица, никада не бих могла да седим код куће, него бих морала нешто динамично да радим, створим, да не буде: "Јао, ја немам. Морала бих нешто да урадим, ја сам од тих жена" – рекла је Савићевићева у једном од ретких интервјуа које је дала.

БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈЕ! Ова наша глумица има најлепше ноге - крај приче! (ФОТО)

Ова талентова глумица сећа се да је и после Ослобођења тешко живела - тада је треабло да окопава кукуруз.

- Одмах сам организовала културно друштво, па тако нисам окопавала кукуруз. Акција је трајала месец дана. Организовала сам омладинско позоришта, Ђуза, Чкаља, мој човек (Божа Савићевић). То омладинско позориштве, прерастало у градско позориште- рекла је тада Рада Савићевић.

r
р / Извор: Фото: Youtube printscreen/Српски Легат / Сербиан Legacy

Радмила је у љубави срећу пронашла крај Божидара Боже Савићевића којег је упознала на крушевачком корзоу. Како гповоре њени ближњи супруга никада није звала ни по имену ни као мужа него као "мој човек".

ХИТ: Ова глумица зарађује 275 МИЛИОНА долара годишње, а сигурно нисте ни ЧУЛИ за њу (ФОТО)

- Отићи из свог родног града, оставити своје мајке, своје куће, ми смо били извор зараде којима су њима омогућавали да своје дане боље проживе. То је било страшно. Ми смо отишли. Љубиша Ружић је понудио мом човеку да дођемо у Ниш. Нисмо имали стан, ништа. Глумци су у свим варијантама били сиротиња. Не желим се. Ја сам свој живот живела онако како сам хтела- рекла је тада Савићевићева и додала:

- Мој муж је био изузетно леп човек.

radmila
радмила / Извор: Фото: Youtube printscreen/Српски Легат / Сербиан Legacy

О томе како је изгледао, говори и њена љубомора. Новинарка РТС-а Наташа Мијушковић, којој је Радмила била ујна, у књизи "Прва и последња" описала је поједине детаље из њеног живота.

Радмила Савићевић, најпознатије улоге

radmila
радмила / Извор: Фото: Youtube printscreen/Српски Легат / Сербиан Legacy

Родила је ШЕСТОРО ДЕЦЕ: Нико не верује да мајка ријалити звезде (61) ОВАКО добро изгледа у бикинију (ФОТО)

- Знам с колико је љубави бринула о њему пошто се прилично млад разболео, колико је бдела над њим и његовим здрављем. Само захваљујући њој, Божа је дочекао лепе године. Сећам се кад ми је причао како је Рада секла кулисе у Нишком позоришту јер је у то време била веома љубоморна. Он је био популаран и леп глумац, играли су заједно у многим представама, али кад би Божа имао сцену с неком младом и лепом колегиницом, ујна би пробушила кулисе и гледала шта ради на сцени, па би му после представе пребацивала како је могао мало мање да стеже у загрљај ту партнерку. Додуше, по њеној верзији, само је размицала кулисе, али он је тврдио да је правила рупе на њима како би имала бољи поглед на сцену. Била је невероватно духовита, имала је веома добро памћење и баш је била, што би у Црној Гори рекли: жена чо’ек. Жена лаф! - откривено је у књизи "Прва и последња".

РИЗИЧНА ТРУДНОЋА И ХАОТИЧНИ БРАКОВИ: Тежак живот и недаћа Светлане Бојковић, туга као омча око врата

У хармоничном браку са Божидаром Савићевићем дочекала је старост, све док их Радмилина смрт није раставила. Умрла је 8. новембра 2001, а сахрањена је четири дана након тога на Новом гробљу у Београду, у Алеји заслужних грађана. Њен човек, како га је звала, Божидар Савићевић поживео је тек нешто више од годину дана и умро је 25. јануара 2003. године.