Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Моћни МУШКАРЦИ се ОТИМАЛИ око ње, ЛЕПОТА је коштала МНОГО - Буран живот глумице Ђине Лолобриђиде

16.01.2023. 18:33
Пише:
Србија Danas/Glossy
Đina Lolobriđida
Ђина Лолобриђида / Извор: Профимедиа

Славна дива је преминула данас, а ови догађаји обележили су њену каријеру!

Позната италијанска глумица Ђина Лолобриђида умрла је у 95. години. Тужну вест стигла је из италијанске агенције "Анса".

Готово читавог живота била је на мети заљубљених просаца, али и превараната који су хтели да се окористе од њеног имена и богатства стеченог у време највеће славе.

Кад нека јавна личност изјави да је лепота терет или проклетство, то се углавном схвата као пренемагање и привлачење пажње. Ипак, животна прича италијанске глумице фоторепортерке, вајарке и добротворке говори да неодољива привлачност и те како уме да искомпликује живот.

Први МЛАД МЕСЕЦ у ВОДОЛИЈИ ове године доноси РАСКРИНКАВАЊЕ многих тајни - Спремите се за притисак и доношење тешких одлука

Први МЛАД МЕСЕЦ у ВОДОЛИЈИ ове године доноси РАСКРИНКАВАЊЕ многих тајни - Спремите се за притисак и доношење тешких одлука

ЛАКСАТИВ ЈЕ И ПОМАЖЕ У ВАРЕЊУ! Чај који ЛЕЧИ кожне проблеме, јача срце, помаже код гљивица и бактерија

ЛАКСАТИВ ЈЕ И ПОМАЖЕ У ВАРЕЊУ! Чај који ЛЕЧИ кожне проблеме, јача срце, помаже код гљивица и бактерија

Последњи сликовит пример за то управо су веридба и лажни брак са магнатом трговине некретнинама Хавијером Ригауом и Рафолсом, који су пре пет година завршени драматичним судским процесима и разоткривањем скандала. А као што то обично бива, ствари су почеле сасвим нормално.

Đina Lolobriđida
Ђина Лолобриђида / Извор: Профимедиа

Ђина Лолобриђида рођена је као Луиђина и друга је од четири ћерке предратног произвођача намештаја у градићу Субјако, у римској области Лацио, у Италији. Иако нису оскудевали, не може се рећи баш ни да је породица била разметљива, пошто је Субјако месташце које данас броји тек око девет хиљада становника, а тада их је било упола мање. Након ратних преврата, које су Луиђину затекле у тинејџерском узрасту, најранију младост провела је у прилично скромним условима, с обзиром на то да је читава поражена Италија била принуђена да штеди.

Ипак, ниједан њен каснији осврт на ове године није сугерисао да је мала Ђина патила. То је за њу једноставно био живот. Као што је био и коју годину касније, кад се у потпуности преокренуо. Тек што је почела са студијама цртања и вајарства на чувеној Академији лепих уметности у Риму, запазио ју је ловац на таленте чувеног италијанског филмског студија Ћинећита, који је тих година био у енергичном успону у светским размерама. Угледавши младу Ђину, агент је одмах схватио да је у њеној ведрини и невероватној физичкој привлачности уткана управо она медитеранска енергија која је потребна да се понижена Италија у очима планете поново попне на пиједестал светске колевке лепоте и радости живљења.

- Одбила сам његов позив на аудицију, али он је инсистирао да дођем. На разговору са директорима и продуцентима из студија нисам желела да прихватим улогу, међутим, они су поново инсистирали да се предомислим. Замолили су моју мајку да ме убеди рекавши јој да ћу добити хонорар од хиљаду лира. Ја сам им на то одговорила да је моја цена милион лира, мислећи да ће се насмејати и коначно ме пустити да идем својим путем, али они су пристали - присетила се Ђина у једном од својих интервјуа.

Брак на искушењима

Иако није имала такву намеру, својим поступком успоставила је правило. Ла Лоло, како саму себе зове, добијала је све јер ни за шта није марила.

- Рано сам постала популарна и никад нисам ништа морала да тражим. Требало је само да кажем да, јер су ми увек давали много више. У једном тренутку мој уговор са студиом био је такав да ми припадало десет одсто од укупне зараде филма, а имала сам право да одаберем остале глумце, редитеља и сценарио.

Од самог почетка Ђина је имала огромну пажњу јавности, можда баш зато што је није тражила. С друге стране, то је проузроковало медијски конструисани ривалитет са другом тадашњом звездом у успону, такође секс-симболом Софијом Лорен.

Господе боже, превртала би Ђина очима на питање о Софији.

- Цео тај сукоб започели су њени агенти за штампу и то није престало педесет година. Било је страшно досадно, а чак и кад је променила те људе који су били задужени за односе с јавношћу, које ја никад нисам имала, то се наставило. Нас две веома се разликујемо и другачије смо градиле каријере. Ја сам желела да будем уметник више него ишта друго, да имам каријеру на високом нивоу - објаснила је једном приликом Лолобриђида своју доследност.

Једнако доследна била је и у одбијању најутицајнијих мушкараца на планети. Ђина се 1949. године удала за словеначког лекара Милка Шкофича, с којим је 1957. године добила сина Андреу Милка Шкофича Јуниора. Њен супруг напустио је медицину да би се у потпуности посветио менаџерском послу у Ђининој каријери. Званично су се развели 1971, након 22 године брака, али њихов однос отишао је у неповрат много раније.

Као најпожељнија жена на свету, Ђина је непрекидно била на мети удварача и то искључиво оних најсамоуверенијих. Један од њених највећих обожавалаца био је легендарни Хауард Хјуз, милијардер, бизнисмен, пионир америчког ваздухопловства, проналазач, филмски продуцент и редитељ који је смело продуцирао и режирао многа остварења већ од тридесетих година прошлог века.

Đina Lolobriđida
Ђина Лолобриђида / Извор: Профимедиа

Његова опседнутост Ђином почела је кад је 1950. године у штампи видео њене фотографије у бикинију, чији је аутор био Милко. У том тренутку она је иза себе имала неколико филмова, али још није била претерано позната изван Италије. Тада четрдесетчетворогодишњи Хјуз одмах ју је позвао на пробно снимање у Холивуд, где је управљао једним од највећих студија тог времена. Прихватила је очекујући да је позивницу добио и њен супруг. Очекивано, пред само полетање из Рима, схватили су да их уместо две, чека једна резервисана карта.

- Али, мој муж ми је веровао. Рекао је: Иди, не желим да једног дана кажеш како ти нисам допустио да направиш каријеру - причала је касније Ђина.

Кад је слетела у Лос Анђелес, на аеродрому су је дочекали Хјузови агенти. Одвели су је у апартман у Хотелу Таун Хаус, најлуксузнијем здању у том моменту, где је добила секретарицу, као и шофера, јединог мушкарца ког је по Хјузовом мишљењу смела да виђа током дана, наставницу енглеског и учитељицу певања. Уручен јој је и сценарио за пробно снимање, а морала је да одигра улогу у сцени развода. Занимљиво, кратко је прокоментарисала Лолобридђида.

Њен боравак у Америци потрајао је два и по месеца, током којих је свакодневно одбијала Хјузово удварање. Он, с друге стране, није имао намеру да одустане.

- Био је јако висок и врло интересантан. Имао је две јакне и једне панталоне које је стално носио. Све је на њему било прашњаво и прљаво, као да је неки физички радник. Избегавао је новинаре, па смо увек јели у екстремно јефтиним ресторанима, понекад чак и у колима. Тад сам лоше говорила енглески, а он ме је научио да псујем - причала је касније Ђина, а на питање како је одолела његовим удварањима, објашњавала је:

- Превише је разлика било између нас. Једном сам му рекла: Кад би ти изгубио све паре које имаш, онда бих се можда и удала за тебе. Мислим да је био изненађен пошто сам била вероватно једина особа незаинтересована за његов новац.

Моћни удварачи

У то време, Милко је схватио како је дошло време да се Ђина, врати кући. Да би је Хауард коначно пустио, потписала је седмогодишњи уговор с његовим студиом, према ком је свака друга америчка филмска кућа која би је ангажовала морала да плати огромне пенале.

- Потписала сам да бих коначно била са супругом и сином, али он ме је и даље прогонио. Често је слао своје адвокате код мене, они су играли тенис са Милком. Ипак, кад посматрам ствари из садашње перспективе, можда је требало другачије да поступим. Касније сам схватила да је Хауард јако интересантан човек, интересантнији од мог мужа - признала је Ђина, након пола века.

Пред крај шездесетих, она је ипак схватила да је њен брак пропао. Причало се о афери коју је имала са Кристијаном Бернардом, јужноафричким хирургом и пиониром у трансплантацији срца, а 1969. чак се верила са Џорџом Кауфманом, пребогатим наследником империје некретнина. Баш као и све друго, за њу је крај љубави био нешто најнормалније око чега не треба правити драму.

- Људи су мислили да нас двоје имамо диван брак, а ја нисам желела да објашњавам како заиста стоје ствари. Кућа је велика, он је последњих година живео ту, али заправо смо водили одвојене животе. Кад је развод легализован у Италији, била сам међу првим женама које су се одлучиле на такав корак - открила је својевремено Ђина.

Đina Lolobriđida
Ђина Лолобриђида / Извор: Профимедиа

То што је постала слободна жена, учинило је њене удвараче још упорнијим. Иако је у то време био у браку са Грејс Кели, принц Раније III прогањао ју је годинама.

Набацивао ми се чак и пред својом супругом, у њиховој кући, и било је крајње непријатно. Наравно, рекла сам му да то не долази у обзир. Боже, па могао је да то бар мало суптилније ради, а не на њене очи. Двадесет година беснео је због тога што сам га одбила, али кад је Грејс погинула, заборавио је на све што је било и поново смо постали пријатељи.

Чак и уз све обожаваоце и удвараче, најлепша жена на свету имала је проблем око проналажења господина правог.

- Кад бих нашла праву особу, тај би убрзо побегао од мене. Превише сам јака и веома популарна, а важни људи желе да они буду звезде и не прихватају да живе у мојој сенци - вајкала се глумица.

Осамдесетих година прошлог века Ђинина филмска слава почела је да бледи. Ипак, наставила је да живи не успоравајући темпо и прво је себе пронашла као новинарку и фотографа. Сликала је Пола Њумена, Салвадора Далија, Хенрија Кисинџера, Одри Хепберн, Елу Фицџералд и многе друге најутицајније људе на свету, а са Фиделом Кастром чак је успела да направи ексклузивни интервју.

Потом се опробала као политичарка кад се кандидовала за место у Европском парламенту, а онда је затворила круг и вратила се коренима. Поново је постала вајарка, баш као да се пре много година у Риму није појавио онај ловац на таленте. Данас има огроман атеље у тосканској уметничкој колонији Пјетрасанта, где прави скулптуре од мермера и бронзе које се излажу у Москви, Паризу, Венецији и свим другим уметничким метрополама.

За себе каже да је усамљеница посвећена својој уметности и тврди да никад није правила компромисе, већ је увек остајала независна и своја.

- Моја снага огледа се у мом слободном духу, а неспутана машта даје ми виталност – каже ова свестрана уметница.

Невоље без краја

И може да каже шта жели, с обзиром на то да је њено данашње богатство процењено на приближно педесет милиона долара. Она, додуше, тврди да је то немогуће, пошто њу новац никад није занимао. Ипак, пре неколико година на аукцији у Сотбију продала је драгуље вредне пет милиона долара како би тај новац донирала за истраживање лечења матичним ћелијама.

Међутим, њен одлазак са великог платна и повлачење у уметност, нису довели у ред и њен интимни живот. Чак је ни зреле године не спречавају да се нађе у средишту љубавних скандала.

Романса са знатно млађим маркантним Шпанцем, наводно, почела је 1984. године на једном пријему у Монаку, где Ђина такође поседује резиденцију и вилу. Тамо је упознала шармантног и високог Хавијера Ригау и Рафолса.

- Тада сам имао 23, а она 57 година, што је по мени идеална разлика између мушкарца и жене - рекао је Хавијер за "The Mail он Sunday" почетком 2013.

Пар је уоктобру 2006године иступио у јавност и најавио скоро венчање.

- Ђина је мој живот. Заљубљен сам у њу свих ових година - изјавио је за шпанску Олу.

- Између Хавијера и мене у почетку је била само страст, не и љубав. То је дошло касније, а ја сам увек била слаба на млађе мушкарце - објаснила је она

Два месеца касније венчање је отказано, а глумица је кривицу за то приписала великом притиску медија.

Хавијер је очајан, а откад смо најавили венчање, муче га лажи и измишљотине. Не може то више да поднесе - рекла је легендарна хероина.

С друге стране, он је изјавио да ће, упркос свему, увек волети своју бившу вереницу.

Лажна романса

Међутим, врло брзо испоставило се да ова романса, у ствари, то уопште није ни била. Ђина је открила да су се упознали две, а не 22 године пре веридбе. Срели су се 2004, а 2006. изашли су у јавност и најавили венчање, али две деценије, према Хавијеровом мишљењу, давале су на озбиљности везе, а Лолобриђида се с тим сложила. Али, није лако ући у траг истини. Постоје њихове заједничке фотографије из 2000. године и то није крај јер ствари постају још чудније. Хавијер је 2010. године склопио брак са Ђином, односно особом која ју је представљала пред матичаром, а она о томе није имала појма. Он је тврдио да је глумица сама потписала сва потребна документа и пристала на брак, а она да је он искористио њено непознавање шпанског како би јој потурио да потпише нешто што уопште није разумела, користећи пуномоћ коју му је раније одобрила због неких законских процедура.

Лолобриђида, је 2013. попунила пријаву у полицији и подигла тужбе у Италији и Шпанији, оспоравајући венчање у Барселони, ком је присуствовало осам сведока које је довео Хавијер. Она је цео чин назвала вулгарном преваром, док је он запретио контратужбом, дајући за медије срцепарајућу изјаву:- Ако морам да тужим своју супругу, учинићу то. Не могу да ћутим јер је једино што имам моје име, а оно се тренутно повлачи по блату. Венчани смо иако она сада не жели да буде тако. Срце ми се цепа кад чујем да она тако говори о мени - само што се није расплакао Хавијер.

Уз бројна непријатна, па чак и неукусна сведочења, процес се на једвите јаде ипак завршио у Лолобриђидину корист. Претпоставка пороте била је да је Хавијер, иначе магнат у области некретнина, бацио око на Ђинине раскошне виле и резиденције. Међутим, због свега што се издешавало, Лолобриђидин син Милко је затражио је од суда да одреди његовој мајци пуномоћника како не би донела неке одлуке на своју штету.

Најчудније од свега јесте то да га је у доношењу ове одлуке подржао и Хавијер. Али, разлог се убрзо сазнао.

Ђина сада живи са двадесетседмогодишњим Андреом Пјацолом, заљубљеником у моторе. Он јој тренутно испуњава сваки хир, а у слободно време игра се својим дукатијем десмодичијем RR, двоточкашем чија је тржишна цена око 72.500 долара. На репу ове моћне машине шарени се кич слика која њега представља као тајног агента 007, а Ђину као Бонд девојку. Упознали су се док јој је помагао око постављања изложбе у Абу Дабију, где његов стриц ради за краљевску породицу. Кад је питају да ли је то њен нови дечко, она само кроз смех одмахује руком:

- Шта вам је, па знате ли колика је разлика у годинама између нас?

И да, захтев који је суду поднео њен син а подржао бивши муж, врло брзо је одбијен.

Најскупљи зуб на свету

Ђина Лолобриђида је на многим пољима била пионир, али мање је познато да је прва која је ресторану у ком је јела наплатила астрономску одштету. Кад је отишла на ручак у "Традер Виц’с" са својим стоматологом, глумица је поломила зуб једући шкампе, а четири године касније суд је донео одлуку да јој Трговац Вик исплати 90.000 долара.

Рок Хадсон није био геј

Кокетна и поприлично заљубљена у себе, Ђина је својевремено чак тврдила да се између ње и тадашњег мегастара Рока Хадсона осећала страст иако је он годинама касније, заражен ХИВ-ом, признао да је хомосексуалац.

- Мислим да он тада није био геј, али људи се мењају. Док смо снимали љубавне сцене, био је нормалан. Свиђала сам му се, осећала сам нешто. Било је то више од пољупца. Рок је најдивнија особа с којом сам радила - тврдила је ова контроверзна и надасве харизматична глумица. 

 

}