Добар разлог да више не пржите јаја на сунцокретовом уљу
Има других начина.
Јаја су сјајан избор за доручак, веома су хранљива и здрава, садрже око седам грама протеина, а одличан су извор фосфора, селена, рибофлавина, али и пантотенске киселине.
ОПРЕЗНО! Никако не усисавајте ове ствари, на једну посебно обратите пажњу
Међутим, при спремању треба водити рачуна о масноћи, односно уљу на којим их пржите, а нутриционисти саветују да сунцокретово замените кокосовим уљемкоје добро подноси високе температуре.
Тиме ћете, осим есенцијалних антиоксиданса који су нам потребни јер се боре против слободних радикала у организму, осигурати и знатно укуснији оброк.
ВРЕДИ ПРОБАТИ: Масирање ове магичне тачке 60 секунди чини чуда!
Досадашња истраживања о здравој храни показала су да припрема намирница на биљном уљу није најбољи избор за здравље. Разлог је што се приликом загревања уља стварају супстанце алдехиди који су повезани са већим ризиком од канцера и срчаних болести.
БЛИЖИ СЕ ПРОЛЕЋЕ: Тренди ЈАКНЕ које морате имати ове сезоне! (ФОТО)
Иако је и кокосово уље биљно, загревањем овог уља ипак се отпушта мање алдехида, а пошто се брже загрева, јаја ће се брже испржити и попримити пуноћу укуса.