Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"Није више тако ЗГОДНА, сада је ОТРОМБОЉЕНА БАБА!" - Певачица открила да је ОВУ ПЕСМУ написала као ОСВЕТУ МУЖУ и назвала је по ЉУБАВНИЦИ

23.12.2023. 19:20
Пише:
Србија Данас/М. Аћимовић
Doli Parton
Доли Партон / Извор: Профимедиа

Песма "Џолин" Доли Партон има стварну основу и инспирисана је догађајима из њеног живота. Песма је углавном инспирисана црвенокосом банковном благајницом која је флертовала са њеним супругом на почетку њиховог брака. Али Доли је одлучила томе да стане на крај написавши осветничку песму. Ипак, после толико година Џолин више није црвенокоса лепотица, већ како Доли каже, отромбољена баба.

Тешко је замислити да било која жена представља претњу за Доли Партон - чак и ватрену црвенокосу коже боје слоноваче и смарагднозелених очију. Али то је прича иза Долиног хита из 1973., "Јолене", у којој једна жена моли другу да не узима њеног мушкарца.

Прича из песме је такође универзално популарна мелодија са најмање 30 добро познатих обрада, основа за Нетфлик серију и Rolling Стоне, који ју је прогласио једном од 500 највећих песама свих времена.

Која КАРДАШИЈАНКА је ПОБЕДИЛА у БОЖИЋНОМ ТАКМИЧЕЊУ? Њихове виле претрпане ЈЕЛКАМА и УКРАСИМА, једна РАЗБЕСНЕЛА фанове због ЛУСТЕРА?! KardaÅ¡ijanke

Која КАРДАШИЈАНКА је ПОБЕДИЛА у БОЖИЋНОМ ТАКМИЧЕЊУ? Њихове виле претрпане ЈЕЛКАМА и УКРАСИМА, једна РАЗБЕСНЕЛА фанове због ЛУСТЕРА?!

Горан Вишњић је ПРВА звезда са БАЛКАНА која је добила дете преко СУРОГАТ МАЈКЕ - Пре тога је УСВОЈИО сина, а другарици направио ЋЕРКУGoran ViÅ¡njić

Горан Вишњић је ПРВА звезда са БАЛКАНА која је добила дете преко СУРОГАТ МАЈКЕ - Пре тога је УСВОЈИО сина, а другарици направио ЋЕРКУ

Суперзвезда и хуманитарка

Доли Партон је америчка певачица, текстописац, глумица, продуценткиња и хуманитарка, рођена 19. јануара 1946. године у Тенесију у САД-у. Она је једна од најцењенијих и најуспешнијих уметница у музичкој индустрији, позната по својој свестраности и доприносу земљи, попу, блузу и многим другим жанровима.

Доли Партон је стекла светску славу током своје дуге каријере, а њени хитови укључују песме попут "Јолене", "9 то 5", "И Will Always Лове You" и многе друге. Поред музике, остварила је и значајан успех у филмској индустрији, играјући у филмовима као што су "Стеел Магнолиас" и "Нине то Фиве".

Doli Parton
Доли Партон / Извор: Профимедиа

Доли Партон је такође позната по својим хуманитарним напорима, укључујући велике донације за образовање и подршку заједницама погођеним природним катастрофама.

О чему је "Џолин"?

У песми, узнемирена приповедачица преклиње другу жену да јој не украде љубавника ("Преклињем те, молим те, немој ми узимати мог човека"). Своју супарницу назива прелепом, "неупоредивом" и објашњава да верује да је њен партнер заљубљен у њу - чак и прича о њој у сну. Последњи стих песме гласи: "Моја срећа зависи од тебе / И шта год одлучиш да урадиш, Џолин".

Да ли је "Џолин" заснована на истинитој причи?

Да, "Џолин" је заснована на стварним догађајима из Долиног живота. Песма је углавном инспирисана црвенокосом банковном благајницом која је флертовала са својим мужем, Карлом Томасом Дином, још на почетку њиховог брака.

- Имала је све што ја нисам, предуге ноге - знате, била је висока око 180цм. И имала је све те ствари које неки мали, ниски, ошишани џукци попут мене немају, открила је Доли у интервју из 2008. године . Али име "Џолин" је заправо инспирисано још једном црвенокосом: младом девојком коју је упознала у реду за аутограме на једном од својих концерата.

- Рекла сам, 'Па, ти си најлепши девојчурак коју сам икада видела. Па како се зовеш?' А она је рекла, 'Џолин', рекла је Доли.

- А ја сам онда одговорила: 'Џолин... То је лепо. То звучи као песма. Написаћу песму о томе'.

Забринути сте за Долину и Карлову везу након што сте послушали текст песме, ако га већ нисте знали? Не би требало да будете: заљубљене птице су у срећном браку од 1966. године.

- Заиста смо поносни на наш брак, рекла је Доли за Торонто Сан 2011. - То је први за нас обоје. И последњи.

"Џолин ми сада није ни до колена", а мислите ли и да је била тада?

- Многе моје песме су засноване на истини, а Џолин је била о девојци која је тада флертовала са мојим мужем, објаснила је једном приликом.

Doli Parton
Доли Партон / Извор: Профимедиа

- Она је радила у ​​банци, а он је тамо проводио мало више времена него што би требало. Тако да сам то зауставила!

- Написала сам песму о Џолин и после тога сам много пословала са банком, али не са њеном банком.

Али упркос томе што је била у браку са Карлом више од 50 година, Доли признаје да и даље проверава његове личне ствари и да ли има знакова контакта између њеног мужа и њене противнице.

- Прегледавала сам његов адресар ноћ пре него што смо обновили наше завете, рекла је за "The Сун" и додала: -Мислила сам, видећу да ли још увек има Џолинин број.

И од тада је и сама налетела на ту жену, шалећи се да је то искуство помогло да излечи све њене дугогодишње несигурности.

- Само да знате, не тако давно сам видела праву Џолин. Она више није тако згодна, рекла је Доли на америчкој телевизији.

Doli Parton i muž
Доли Партон и муж / Извор: Профимедиа

- Некада је имала ту прелепу црвену косу, а сада је седа. Некада је имала затегнуту задњицу. Сада се отромбољила.

Смејући се, додала је: - Некада је носила Д-корпе - сада носи пелене за одрасле.

Што се тиче Карла, певачица се нашалила да ако Џолин и даље жели њеног остарелог мужа,слободно га може сад узети. 

- Сваки пут када га погледам како спава и хрче, са седом косом на слепоочницама, питам се да ли је Џолињош увек ту. Позваћу је и рећи: 'Дођи и узми га сада!', задиркивала је.