Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДЕПРЕСИЈА, БИПОЛАРНИ ПОРЕМЕЋАЈ, АНОРЕКСИЈА! Певачица себе звала "ХОДАЈУЋОМ НЕСРЕЋОМ", живот окончала ТРАГИЧНО!

16.01.2021. 07:55
Пише:
Србија Данас
Dolores O'riordan
Долорес О'риордан / Извор: Профимедиа

Тужан крај дивне даме и уметнице!

Долорес О'Риордан, певачица ирског бенда "The Cranberries", која је преминула 15. јануара 2018.године, дакле јуче су навршене две године од њене смрти. 

Рођена и одрастала у округу Лимерик у Ирској, Долорес је још увек била тинејџерка када је јавила на оглас за певачицу за рок бенд под именом "The Cranberry Saw Ус". Како је писала песме још од 13. године, на аудицији је певала своју композицију. Постојећи чланови Мајк и Ноел Хоган и Фергал Лолер су је примили и заједно су постали "The Cranberries", бенд препознатљив по њеном емотивном, снажном вокалу. Већ први албум, "Everybody Елсе Ис Доинг Ит, Со Why Can't We?" засео је на топ листе. Једна од песама коју је Долорес донела на аудицију била је и "Лингер", која је постала инстант хит бенда. Уследили су још већи успеси уз бунтовну "Салватион" и антиратну "Зомбие".

(ФОТО) Сви ГЛЕДАЈУ у ЧИЗМЕ! Јелена Карлеуша у до сада НЕВИЂЕНОМ ИЗДАЊУ! ШТА ЈОЈ ЈЕ ТО НА НОГАМА?

(ФОТО) Сви ГЛЕДАЈУ у ЧИЗМЕ! Јелена Карлеуша у до сада НЕВИЂЕНОМ ИЗДАЊУ! ШТА ЈОЈ ЈЕ ТО НА НОГАМА?

ПЛАЧЕ, СЛОМЉЕНА ДУБОКОМ ТУГОМ! Снежана Дакић открила све о операцији и ТЕШКОМ ЗДРАВСТВЕНОМ стању!

ПЛАЧЕ, СЛОМЉЕНА ДУБОКОМ ТУГОМ! Снежана Дакић открила све о операцији и ТЕШКОМ ЗДРАВСТВЕНОМ стању!

Долорес је имала веома буран и трагичан живот. Патила је од биполарног помремећаја, депресије и манијакалне параноје, због чега је завршила на суду због напада на полицајца и нервног слома на једном лету, а за себе је често говорила да је "ходајућа несрећа".

И док је њена музичка каријера била у успону, певачица се борила са депресијом и менталним проблемима. У интервјуу 2013. открила је да је била злостављана као дете, што је довело до поремећаја у исхрани и нервног слома. Исте године покушала је да се убије.

Dolores O'riordan
Долорес О'риордан / Извор: Профимедиа

- Имала сам анорексију, депресију, нервни слом. Знам зашто сам мрзела себе. Знам зашто сам се гнушала себе. Знам зашто сам желела само да нестанем – рекла је.

Од 1994. била је у браку са бившим тур менаждером бенда "Дуран Дуран", Доном Бартоном, и са њим је добила троје деце: сина Тејлора (21) и ћерке Моли (16) и Дакоту (12). Породица јој је донела спас и срећу, каже.

Али, уследили су нови ударци: отац јој је преминуо 2011. а 2014. године се развела.

- Имала сам и доста радости у животу коју су ми највише донела деца. Имате успоне и падове. Зар се живот не своди на то? – питала се у једном интервјуу.

Полиција је изјавила да се смрт певачице, која је пронађена у беживотном стању јуче ујутру у 47. години у соби  хотела "Хилтон" у Лондону, води као "необјашњива" али да није сумњива.

Полиција у Вестминстеру водила је случај изненадне смрти. Полицајци су позвани у хотел Хилтон у 9:05 у понедељак, где је жена у средњим четрдесетим годинама проглашена мртва на лицу места. Иако полиција није одмах утврдила узрок смрти, док се спекулисало да је реч о депресији и анорексији, на крају је утврђено да је смрт уследила због утапања у кади услед тровања алкохолом. 

У једном интервјуу је изјавила да је врло често била депресивна јер јој се чинило да људи око ње не маре за њу. 

- Једном сам била толико депресивна, желела сам да у време турнеје у Америци, прекинем све, момци из бенда нису били за то. Данима сам била само у мушком друштву, изолована у хотелским собама. Људи кажу да сам била анорексична, а ја сам пала у дубоку депресију. Такође сам се стално сусретала са новим људима који су имали ту храброст да ми приђу и говоре ми каква сам ја, а онда останеш сам и помислиш да ли је све заправо тако и зашто остављам такав утисак - изјавила је Долорес једном приликом.

Долорес је била у Лондону где је снимала нову верзију хита "Зомбие" са хард рок бендом "Бад Wolves" а у недељу увече назвала је Дена Вајта.

- Долорес ми је оставила поруку нешто иза поноћи у којој је рекла колико јој се допада нова верзија песме. Једва је чекала да се видимо у студију и да сними вокале. Звучала је пуна живота, шалила се - изјавио је Вајт.

Певач бенда "Бад Wolves", Томи Векст рекао је:

- Увек смо осећали сировост и искреност коју је емитовала са бине и на плочама. То је нешто чему сви бендови треба да теже, независно од жанра. Када смо чули да јој се допала наша верзија песме и да је хтела да пева на њој, био је то највећи комплимент који једна бенд, не само нов као што је наш, може да добије.

Сама Долорес је последњи пут објавила слику 4. јануара на твитеру са мачком.

- Бај, бај, Ђо. Идемо у Ирску - написала је.

За разлику од изјаве Дена Вајта, певачицини пријатељи су рекли да је недељама пре смрти била "ужасно депресивна", јавио је амерички таблоидни сајт ТМЗ. Током већег дела прошле године Долорес је патила од болова у леђима због чега је отказала наступе.