Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ево КАКО да ЧИСТИТЕ СТАН уколико имате БЕБУ, користите посебне ПРЕПАРАТЕ, а ове ПОВРШИНЕ су НАЈБИТНИЈЕ!

14.02.2021. 20:10
Пише:
Србија Danas/Yumama
beba
беба / Извор: Профимедиа

Овако ћете знати да то радите на прави начин!

Бебе имају неразвијени имуни систем, што значи да им је потребан виши ниво хигијене у кући. Када мало порасту и почетну да пузе и додирују све око себе, то постаје још важније. Заиста, већина беба такође има осетљиву кожу због чега је добра хигијена у домаћинству од виталног значаја. Ми вам нудимо десет начина да одржавате просторије чистим када имате бебу у свом дому.

Стиже нам најромантичнији дан - припремите најлепше поклоне

Стиже нам најромантичнији дан - припремите најлепше поклоне

ПАПАРАЦО ГА УХВАТИО СА 26 ГОДИНА МЛАЂОМ ДЕВОЈКОМ: Славни глумац после ПОВРЕДЕ хода сам! Млађаној партнерки је увео ЈЕДНО правило

ПАПАРАЦО ГА УХВАТИО СА 26 ГОДИНА МЛАЂОМ ДЕВОЈКОМ: Славни глумац после ПОВРЕДЕ хода сам! Млађаној партнерки је увео ЈЕДНО правило

(ФОТО) Цеци СТИГАО ПОКЛОН за Дан заљубљених, певачица се одмах ПОХВАЛИЛА, данас слави!

(ФОТО) Цеци СТИГАО ПОКЛОН за Дан заљубљених, певачица се одмах ПОХВАЛИЛА, данас слави!

Детаљна дезинфекција дома

Обавезно се потрудите да очистите целу кућу пре доласка бебе. Буђ може бити штетна ако је удише беба, па би било добро да предузмете све неоходне мере за одстрањивање свих бактеријских и гљивичних инфекција, које се могу размножити у дому.

Уверите се да је свака просторија у кући добро очишћена како би се избегла влага, посебно у купатилу и бебиној соби. Идеално би било да собу коју сте наменили беби окречите, средите, а такође је потребно да све ствари у соби дезинфикујете. 

Дезинфекција површина које беба додирује

Обавезно водите рачуна о свим површинама са којима ће беба бити у контакту - теписима, завесама, гардеробом. Одржавање хигијене тканина може бити тежак задатак, али је такође важан, јер на тим површинама малишани често пузе али често и покушавају да поједу мрвице које се налазе на теписима, стазама и слично.

Такође је важно да бебина гардероба буде чиста, постељина, бенкице, пелене -све неопходне ствари са којима беба свакодневно долази у контакт, јер смо сведоци да бебе рукице најчешће стављају у уста.

Средства за дезинфекцију

Када су у питању производи за чишћење, било би пожељно да користите оне који не изазивају иритације код беба и не дозвољавајте малишанима да пузе по површинама одмах након чишћења како бисте спречили удисање штетних материја. Можете користити и природне производе за чишћење, на бази сирћета, лимуна и соде бикарбоне, јер имају веома јаку улогу у дезинфекцији.

Такође, сва средства за хигијену држите даље од бебе и њене близине, како она не би могла да дође у контакт са тим када ви то не видите.  Најбоље би било да подове и тепихе чистите једном дневно, а бебину гардеробу што чешће мењајте и перите.

Водите рачуна да сви производи буду чисти

Нека све површине буду чисте - било су у питању пене за бријање или екран телефона, потрудите се да спречите накупљање микроба. Чак и високе површине, које су недоступне беби, биће доступне ако их користе одрасли у кући. Дакле, ако се одржавају стално цистим, мања је вероватноћа да ће неко након додиривања тих површина додирнути бебу и пренети јој клице. 

čišćenje
чишћење / Извор: Профимедиа

Чишћење паром

Чишћење паром с времена на време је такође одлична опција за дубинско чишћење. Поред тога, не заборавите да на врх дневног реда ставите и играчке за бебе, посебно када беби расту зуби. Такође је важно да проветравате просторије без обзира на годишње доба, како би свеж ваздух испунио ваш дом. 

Средство за дефинфекцију - увек при руци

Нека спрејеви за дезинфекцију буду при руци у свакој соби у којој беба проводи време. Тако ће бити доступни увек кад год вам затребају и нећете заборавити да се вратите и очистите површине од микроба.

Приликом чишћења усредсредите се одакле настају клице, на којим површинама су заступљене, а то су сасвим сигурно оне површине на које најчешће заборављате: на телефоне, рачунаре, прекидаче за светло и кваке на вратима. Стога се фокусирајте на одстрањивање клица са апсолутно свих површина које се налазе у бебиној близини.

Прање руку свих укућана

Сви у кући морају да оперу руке! Ово је важно за заштиту бебиног имуног система. Не заборавите да их оперете пре додирања бебе, затим пре пресвлачења пелена и одласка у тоалет.

Кухиња, есцајг, посуђе

Не заборавите да кухиња и не само бебино, већ и ваше посуђе одржавате увек чистим. Кашичице, флашице и остали бебини судови морају у сваком тренутку бити чисти, како бисте одржали хигијену вашег дома и потпомогли у очувању бебиног имунитета. Потребно је да бебин есцајг да стерилишете бар 2 пута дневно.

Склоните све што може бити опасно по бебу

Оштре ивице, прекидачи са струјом, каблови, пластичне кесе су само неке од опасних ствари које се налазе у сваком дому. Како бисте заштитили своју бебу, најбоље би било да купите штитнике за оштре ивице и прекидаче, кесе обавезно склоните из бебиног окружења како је случајно не би прогутала или запушила нос са њом. То може довести до катастрофалних последица као што су гушење или гутање кесе.

Сваки од ових задатака је за себе врло изводљив. Како би ваш дом заблистао потребно је и да га одржавате након детаљног чишћења. Најважнија чињеница јесте везана за бебин имунитет и здравље, а уколико водите рачуна да све око бебе буде чисто сигурно ћете успети у томе.

Погрешан брусхалтер изазива - ГЛАВОБОЉУ! Ево како да знате да ли сте одабрали ОНАЈ ПРАВИ

Погрешан брусхалтер изазива - ГЛАВОБОЉУ! Ево како да знате да ли сте одабрали ОНАЈ ПРАВИ