Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

САВЕТИ ЗЛАТА ВРЕДНИ: Познати кувари откривају мале ТАЈНЕ како да вам свако јело буде УКУСНО

14.01.2022. 14:11
hrana, kuvar
храна, кувар / Извор: Shutterstock

Да ли сте знали да салата добије лепши укус када у њу убаците мало ваниле?

Саставили смо на једно место савете познатих кувара. Испоштујте ове кораке и свако јело ће имати савршен укус:

Ако желите да додате лагане ноте белог лука у јело, али се плашите да не претерате са мирисом, пре него што ставите храну, тигањ истрљајте ченом белог лука.

НЕВЕРОВАТАН ТРИК: Исфенирајте се код куће боље него код ФРИЗЕРА, треба вам свега 5 МИНУТА (ВИДЕО)

НЕВЕРОВАТАН ТРИК: Исфенирајте се код куће боље него код ФРИЗЕРА, треба вам свега 5 МИНУТА (ВИДЕО)

БУКВАЛНО ЋЕ СЕ САМА ОЧИСТИТИ: Оставите ову СМЕСУ преко ноћи и рерна ће вам СИЈАТИ КАО НОВА! (ВИДЕО)

БУКВАЛНО ЋЕ СЕ САМА ОЧИСТИТИ: Оставите ову СМЕСУ преко ноћи и рерна ће вам СИЈАТИ КАО НОВА! (ВИДЕО)

НАРОДНИ ОБИЧАЈИ НА СРПСКУ НОВУ ГОДИНУ: Вечерас се СЛУЖИ РАКИЈА, ево КОЈИ ЗНАК показује да ће се девојка удати

НАРОДНИ ОБИЧАЈИ НА СРПСКУ НОВУ ГОДИНУ: Вечерас се СЛУЖИ РАКИЈА, ево КОЈИ ЗНАК показује да ће се девојка удати

Искусни кувари су пронашли достојну примену за пиво: ово пиће са соја сосом биће одлична маринада за месо, а мала количина тамног пива која се дода приликом гриловања поврћа учиниће га још укуснијим.

pivo
пиво / Извор: Профимедиа

Ако претерате са количином соли док кувате супу, не очајавајте. Ставите малу количину неке житарице у газу и умочите је у супу. Док се кува, житарице ће апсорбовати сувишну со.

Како свињско месо не би било тврдо, посолите га тек на крају печења.

Да би се бели пиринач брже скувао, додајте неколико капи сирћета у воду.

Да се жуманце не би распало док сечете кувано јаје, умочите нож у хладну воду пре тога.

Да би супа била бистра, убаците коцку леда на крају кувања.

Да би млевено месо било укусније, изрендајте мало лука или кромпира у смесу. Како бисте елиминисали горак укус патлиџана, исеците га, поспите сољу и оставите да одстоји неколико минута. Затим обавезно исперите поврће хладном водом.

Бадеми се лакше љуште ако их ставите у кипућу воду 3 минута, а затим у хладну воду.

А да бисте направили савршен крем од киселе павлаке, додајте сиров протеин прилоком мућења, који користе спортисти.

mućenje
мућење / Извор: Профимедиа

За бољи укус кафе убаците прстохват соли у њу пре кувања.

Премажите медом, коњаком или соком од шипка месо пре печења да бисте добили хрскаву корицу.

Да би месо било сочније у тигањ у коме печете додате кору од банане.

Уместо презли користите млевене орахе и јело ће имати бољи укус.

Хладите тањир у фрижидеру пре него што сервирате јело како би се брже охладило. Кувано месо увек једите хладно, јер тако има боји укус.

Да би супа била укуснија, пре него што је склоните са рингле, додајте мало сока од шаргарепе.

Додавање ваниле у салату од поврћа изгледа чудно, али након тога је заиста укуснија.

Уместо сирћета, користите лимунов сок.

limun
лимун / Извор: Профимедиа

Укус цитруса неће пореметити укус јела, а храна ће бити здравија.