Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗДРАВ СЛАТКИШ: Ово је РЕЦЕПТ за најбоље КЕТО КРОФНИЦЕ, садрже само 1 ГРАМ угљених хидрата!

26.12.2021. 17:46
Пише:
Србија Данас/Градске инфо
krofne
крофне / Извор: Фото: Youtube printscreen/Stefany Степхује

Прсте да полижеш!

Здравија верзија омиљене посластице из детињства никога не оставља равнодушим.

Чоко кето крофнице у комбинацији са кокосовим брашном чине изврсну посластицу. Крофнице су савршенство које ће ваши гости  и ваша деца обожавати.

Једите МЕК и будите ЗГОДНИ: Ово је феноменалан начин да се ЗАТЕГНЕТЕ приликом сваког оборка у МЕКДОНАЛДСУ (ВИДЕО)

Једите МЕК и будите ЗГОДНИ: Ово је феноменалан начин да се ЗАТЕГНЕТЕ приликом сваког оборка у МЕКДОНАЛДСУ (ВИДЕО)

ИМУНОБУСТЕРИ: Ових 5 намирница ОБАВЕЗНО уврстите у свој зимски јеловник, вируси их се ПЛАШЕ!

ИМУНОБУСТЕРИ: Ових 5 намирница ОБАВЕЗНО уврстите у свој зимски јеловник, вируси их се ПЛАШЕ!

КЕБИНУ ЋЕРКУ ТАШУ НИКО НЕ МОЖЕ ДА ПРЕПОЗНА: Хватају се за главу кад је виде - мора да мења личну

КЕБИНУ ЋЕРКУ ТАШУ НИКО НЕ МОЖЕ ДА ПРЕПОЗНА: Хватају се за главу кад је виде - мора да мења личну

Састојци:

  • 4 јајета
  • 120 грама отопљеног путера
  • 3 кашике пуномасног млека
  • 1 кашичица заслађивача
  • ¼ шоље кокосовог брашна
  • ¼ шоље какао праха
  • ¼ кашичице морске соли
  • ¼ кашичице соде бикарбоне

Састојци за глазуру:

  • 1 црна чоколада
  • 1 кашика уља

Krofne
Крофне / Извор: Профимедиа

Припрема:

Помешати кокосово брашно, какао прах, со и соду бикарбону и одложити са стране. Пенасто умутите јаја, па уз полагано и стално мућење додати отопљени путер, млеко и заслађивач. Наставити мућење и постепено додавати кокосово брашно. Мутити док се не добије уједначена смеса. Кашиком пуните калупе претходно загрејаног апарата за мини крофнице и или их можете пећи и у рерни у калупима за крофнице.

Када пуните калупе водите рачуна да ставите довољну количину смесе, да доњи калупи буду до врха пуни како би, када нарасту, горње странице крофница могле да се испеку. Пеците их у апарату пар минута, док не замиришу и не порумене. Ако печете у рерни пеците на 180 степени док не порумене.

Готове крофнице хитро извадите из калупа, најлакше виљушком. На тихој ватри, уз стално мешање отопите чоколаду са уљем. Сваку крофну пажљиво умочите у чоколадну глазуру.

krofne
крофне / Извор: Shutterstock

По жељи крофнице поспите кокосом, сецкани ораси или шарене мрвице. Сачекајте да глазура на крофницама стегне, па послужите крофнице.

Пријатно!