Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЈЕСЕЊИ ДЕЗЕРТ: Направи укусне палачинке са јабукама

01.10.2017. 14:42
palačinke
палачинке / Извор: Профимедиа

Прсте да полижеш.

Уместо да воће буде прилог уз палачинке, учините га главним састојком. Укус цимета и јабука у комбинацији са тестом улепшаће вам дан.

ПРЕДЛОГ ЗА ДОРУЧАК: Направи укусне, лиснате погачице са сиром - боље него из пекаре! (ВИДЕО)

Припреми четири веће јабуке и исеци их на колутове дебеле отприлике центиметар.

Средину издуби уз помоћ малих округлих калупа за кексиће или се послужи ножем. Тесто припреми према рецепту у наставку и умочите сваки колут. Положите јабуке на загрејани плех и пеците отприлике два минута са сваке стране.

Помешајте 100 г шећера са кашичицом цимета и поспите јабуке одмах након печења. Можете их послужити уз јаворов сируп или карамел сос, али одличне су и без прелива.

 

А пост shared by Tasty (@buzzfeedtasty) он

Састојци: 200 г брашна, 1 пакетић прашка за пециво, 1 кашичица соли, 1 кашичица шећера, 250 мл млека, 1 јаје, 3 кашичице отопљеног путера

Припрема:  У посуди најпре помешај брашно, прашак за пециво, со и шећер. У средини направи рупу па додај млеко, јаје и отопљени путер. Мешај док не добијеш густу смесу. Ако је потребно, додај још млека или брашна. Коцкицом путера премажи загрејан тигањ па на њему пеци мање и дебље палачинке.

Пеците док не поприме златну боју са сваке стране, минут два.

Пријатно!