Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КАКО ПРОНАЋИ ГОСПОДИНА САВРШЕНОГ? Ево које особине су важне да бисте ПРИВУКЛИ ПАРТНЕРА

27.01.2021. 21:54
Пише:
Србија Данас
par
пар / Извор: Профимедиа

Будите своји, искрени и отвореног ума.

Дивљење је једна од најјачих емоција, која ствара врло снажне осећаје привлачности и обожавања.

Јесте ли икад размишљали о цртама своје личности које вас чине симпатичнима за пријатеље, атрактивним за потенцијалне партнере, или пожељнима за особу са којом у животу делите интиму? Да, можда томе нисте свесни, но истина је да сватко од нас поседује неке особине које људи воле и којима се диве.

Можда сте некоме у животу инспирација, као што су вама инспирација драги људи око вас: ваша мајка, отац, деке или баке, неко од пријатеља, па чак и нека особа са којом нисте у блиском контакту, али вас је надахнула. 

Дивљење је једна од најјачих емоција, која ствара и врло снажна осећања привлачности. Стручњаци кажу да постоје неке особине које нас чешће подстакну на то да осетимо дивљење према некоме. Они који их поседују засигурно поред себе имају и партнера који их обожава. 

par
пар / Извор: Профимедиа

Које особине су важне да бисте привукли партнера?

Праву љубав не чине снажна и ватрена страст, односно бура емоција, већ напротив, чини је смирен и дубоко умирујући осећај. И не темељи се толико на спољашном изгледу, колико на особинама личности код оба партнера, написала је америчка ауторика Елен Г. Вајт.

1. Будите то што јесте

Ништа није привлачније од некога коме је угодно бити у својој кожи, сам са собом, било да сте сами или на неком јавном месту.  Привучете ли некога глумом, уместо вашом суштином, ваше ја испливаће на површину и могу се показати разлике које воде у неуспех везе.

Једноставно речено, људи схватају, поштују и обожавају оно што вас чини оним што јесте. Стварање неке другачије слике представљало би само привремену "љуску". Зато, не бојте се бити оно што јесте, аутентично лепи. 

Више не морате да БРОЈИТЕ КАЛОРИЈЕ: 3 идеје за БРЗ И УКУСАН ОБРОК (РЕЦЕПТИ)

Више не морате да БРОЈИТЕ КАЛОРИЈЕ: 3 идеје за БРЗ И УКУСАН ОБРОК (РЕЦЕПТИ)

Лажирао ДНК тест и рекао супрузи: "Дете није моје!"

Лажирао ДНК тест и рекао супрузи: "Дете није моје!"

Славна глумица проговорила о ЗЛОСТАВЉАЊУ:"Било је толико СТРАШНО ДА САМ МОРАЛА ДА ПОБЕГНЕМ У ИНДИЈУ"

Славна глумица проговорила о ЗЛОСТАВЉАЊУ:"Било је толико СТРАШНО ДА САМ МОРАЛА ДА ПОБЕГНЕМ У ИНДИЈУ"

2. Будите искрени 

Чак и најнеугоднија искреност показује да имате поверења у људе. Бити неискрен човек је себично, манипулативно и егоцентрично понашање.

Можда се неко не слаже са вашом нефилтрираном искреношћу. Можда неће разумети зашто сте такви, а могу вас и осуђивати. Но, без обзира на то како људи реаговали на вашу искреност, истина је да ћете привући праве људе: Оне који вас обожавају због тога што живите ваше аутентично ја.

3. Негујте здраву дозу хумора

Животне околности понекад могу бити поражавајуће, но добар смисао за хумор огромна је предност која ће изазвати то да привучете људе и да вас искрено заволе. Кад су у питању жене, постоји и биолошки разлог због чега је хумор неопходан у вези.  

У студији проведеној на Свеучилишту Станфорд, стручњаци су окупили 22 деце у доби од шест до 13 година и приказали им низ видео прилога, од којих су неки били смешни, неки не. Деца су била спојена на фМРИ (функционални уређај за магнетску резонанцу) како би се измерила активност њиховог мозга. Резултати су показали да су девојчице показале више позитивних осећаја и осећаја награде као одговор на хумор, него дечаци.

ljubavni par
љубавни пар / Извор: Профимедиа

4. Будите несебични

Бити несебичан у себичном свету није лако. Несебични људи мењају свет и често носе највећи терет за веће добро. Несебични људи и даље стичу поштовање и обожавање људи широм света.

Заправо, неки од највећих вођа које је свет икад видео попут Исуса, Буде, Гандија, Мајке Терезе, Нелсона Манделе, Мартина Лутера Кинга - све су то најнесебичнији људи које знамо и обожавамо. 

5. Будите отворени за промене

Непрестано се развијамо као врста, а тиме еволуирају и реакције на друштвене норме које је друштво усвојило раније. Питања попут употребе марихуане, глобалног загревања, оружаних сукоба и тако даље, различито смо оцењивали некада и сада. Без обзира на то залажете ли се око некога од њих за једну или другу опцију, останите отвореног ума. Изазов конвенционалне линије мишљења и отварање властите перспективе показује интелигенцију и флуидно размишљање - још две особине због којих вас људи обожавају.

6. Будите корисни, помозите кад можете

Јесте ли икад упознали некога ко има времена само за себе и брине једино за себе? Вероватно је да вас таква особа није привукла. Бити користан, односно помоћи људима око себе, кад им је потребно, данас је потребније више него икад. Проблеми попут сиромаштва, глади и болести могли би се решити врло брзо кад би више људи одлучило искористити своје време и посветити га онима којима је то потребно. Понекад већ и 2 до 3 сата вашег времена могу променити живот у заједници. Ако немате времена, покушајте издвојити макар мало новца за помоћ удружењима које чине добро, или директно људима којима је помоћ потребна.

Par
Пар / Извор: Профимедиа/илустрација