Знате ли како се ПРАВЕ ВИРШЛЕ? После овог снимка многи су постали ВЕГЕТАРИЈАНЦИ, тешко да ћете их више јести
У наставку погледајте како се производе и кроз шта све пролазе пре него што се ставе у фолијску амбалажу
Људи се заклињу да ће постати вегетаријанци након што су открили како се праве њихове омиљене намирнице за доручак. Кратки документарац открио је шта процес укључује - али након што видите коментаре неких гледалаца, можда бисте желели да размислите пре него га погледате.
Јесте ли спремни да заувек замрзите виршле?

Волела је само ГАЛАНТНЕ ТИПОВЕ! Дива југословенске кинематографије на паузи снимања рекла "ДА" човеку кога је ВОЛЕЛА ДО СМРТИ - била и остала СИМБОЛ урбаног Београда

Не признаје ПРАВУ ЋЕРКУ, а усвојене кује у звезде: Оставио жену због РЕЛИГИЈЕ, наследницу не жели да види чак ни када се њој дешава ово
Документарац започиње причу о историји виршли. Каже се да су настале као скромна ужина вероватно у Немачкој, али постоје и записи који говоре да су још 1860. године продаване на улици у њујоршким четвртима. Више од 170 година касније и даље су популарне!
Судећи према видео снимку, просечна виршла садржи говедину, свињетину и пилетину и направљена је од остатака меса (оних делова који се иначе одбацују). Иако произвођачи кажу да се састоји "углавном од мишићног ткива", евидентно је да се ту налазе и многе изнутрице, као и нејестиви делови. Све се меша заједно у огромној машини за прерађивање, да би се потом додали обрађени пилећи комадићи.
Затим се додају скроб, со и ароме попут сенфа, а тек онда се додаје вода. Наратор документарца открива да се додаје кукурузни сируп, за мало слаткоће, а онда и још мало воде да би мешавина била сочнија. Та непривлачна смеса се меље док не добије текстуре течне емулзије.
Када је довољно уситњена, иде у оно што је познато као "машина за пуњење", где се пумпа у целулозне омоте да би добио облик. Свака виршла је 13 дуга центиметара. Потребно је отприлике 35 секунди да се направи ланац виршли чија дужина је толика да би се двапут могао протезати фудбалским тереном.
Виршле затим пролазе кроз неколико других машина, а међу њима је и она која испшта течни дим, који даје више укуса пре печења. Након термичке обраде, натапају су хладном сланом водом и пакују за продају.
Чинило се да је изванредан процес, који производи око три милиона виршли дневно, згрозио неке људе. Једна гледатељка је прокоментарисала: "Ово је довољно да постанем вегетаријанка". Други гледалац је додао: "Мислим да више никада нећу јести виршле", док је неко други написао: "Видео потврда зашто више не једем виршле".