Ставите воду да заврије како бисте скували тестенину, супу, кромпир... А онда одлучите да оперете судове, урадите нешто друго и заборавите на воду и онда она искипи.
На крају сами себи направите додатни посао, па морате, осим припреме јела, и опрати шпорет. Ту ситуацију можете врло лако спречити једноставним триком за који сте сигурно чули - ставите дрвену варјачу преко лонца.
инокс посуђе / Извор: Профимедиа
Овај трик делује на два начина. Прво, сува дрвена варјача дестабилизује мехуриће када дођу у контакт с њеном површином, па се кипућа вода повлачи.
Друго, мехурићи и пена створени од кипуће воде пуне се паром. Ако дођу у додир са нечим чија је температура испод 100°Ц, пара ће се кондензовати, односно претворити опет у течност.
Јарчеви имају проблем са ЕМОТИВНОМ НЕСИГУРНОШЋУ, Рибе треба да обрате пажњу на СНОВЕ!
Иако је овај трик одличан, има и неких недостатака. Када се варјача након неког времена загреје, вода ће се подићи без обзира на њу. Такође, није добро користити металну жлицу јер нема никакво деловање, баш супротно - много брже проводи топлоту. Имајте на уму, ако се увек користите истом дрвеном варјачом, да ће се она искривити од влаге.
"Поништавање испита, непризнавање диплома, немогућност запослења" Генерација студената 2021/22 на Архитектонском факултету може да остане без диплома, потврдио ревизор
ПОТРЕСНО: Овако је девојчица (12) коју је УПУЦАЛА ПОЛИЦИЈА реаговала кад је дошла свести! Угледала мајку после операције, па уследила сцена која слама срце