Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ово је ЖЕНА МОНСТРУМ! Обучавала жртве Џефрија Епстајна да га задовоље, данас се дружи са ПАЦОВИМА И једе труло воће

05.01.2024. 13:16
Пише:
Србија Danas/Glossy
Džefri Epstajn
Џефри Епстајн / Извор: Профимедиа

Епстајнова најближа сарадница и некадашња љубавница, која тренутно служи 20-годишњу затворску казну због помагања Епстајну за подвођење и сексуално злостављање малолетница, обратила се јавности преко свог адвоката.

Жена која је Џефрију Епстајну помагала да дође до малолетница тренутно служи 20-годишњу затворску казну и једино што има да примети о случају против њеног бившег љубавника јесте да је само она иза решетака.

Коначно је објављена прва тура докумената у вези са случајем Џефрија Епстајна, у којима је именовано више познатих личности које су повезане с покојним богаташем, предатором и сексуалним преступником.

У првим отпечаћеним папирима помињу се некадашњи председник Америке Бил Клинтон, принц Ендру и личности из забавне индустрије, а поводом објављивања ове документације огласила се Жислен Максвел.

Епстајнова најближа сарадница и некадашња љубавница, која тренутно служи 20-годишњу затворску казну због помагања Епстајну за подвођење и сексуално злостављање малолетница, обратила се јавности преко свог адвоката.

Њен заступник Артур Аидала рекао је да она "нема ништа да каже" поводом објављивања ове листе и додао:

Не мислим да она има о чему да прича, осим можда о томе што – ако погледате овај злочин у потпуности – ради се о мушкарцима који дуго злостављају жене... а у затвору је само једна особа – жена.

Наша ПЕВАЧИЦА СМРШАЛА 100 КИЛОГРАМА, префарбала се у плаво - Нема шансе да ћете је познати, тотално се трансформисала (ФОТО)Krstinja Todorović

Наша ПЕВАЧИЦА СМРШАЛА 100 КИЛОГРАМА, префарбала се у плаво - Нема шансе да ћете је познати, тотално се трансформисала (ФОТО)

"Браво, краљице бруке и срамоте!" Горе мреже након ове објаве Јоване Јеремић, људу су ПОБЕСНЕЛИ (ФОТО)Jovana Jeremić

"Браво, краљице бруке и срамоте!" Горе мреже након ове објаве Јоване Јеремић, људу су ПОБЕСНЕЛИ (ФОТО)

Ко је Жислен Максвел?

Жислен Максвел рођена је на Божић по грегоријанском календару 1961. године, а само три дана касније аутомобил у коме се налазио њен 15-годишњи брат Мајкл ударио је у камион у Оксфордширу. Он је наредних седам година живота провео у коми, што се значајно одразило на Жислен.

Иако је рођена у изобиљу – њен отац је био тајкун Роберт Максвел – медији су писали да су прве године њеног живота обележене емоционалним занемаривањем. Њена мајка Бети признала је у својим мемоарима да су Роберт и она, скрхани после Мајкловог удеса, "једва погледали" бебу Жислен.

Наводно је једног дана, када је имала само три године, мала Жислен стала испред мајке и рекла:

- Мама, ја постојим!

Бети је веровала да је њена ћерка као дете имала и анорексију. Због свега су родитељи након тога отишли у другу крајност; опасипали су је љубављу и новцем без мере.

Иако никада није била поштеђена злостављања и беса које је од Роберта Максвела трпео остатак породице, Жислен је ускоро постала татина миљеница. Њена мајка је у аутобиографији написала да је Жислен једино од њене деце за које може да каже да је било размажено.

Одрасла је у Хедингтон хил холу, огромној италијанској вили која гледа на Оксфорд, а занимљиво је то што је њен отац, уместо да купи ово здање, некако убедио његовог власника – градско веће Оксфорда – да му изнајми кућу за минималну суму, у замену за реновирање имања.

Породица Максвел је, током Жислениног одрастања, организовала раскошне забаве, уз присуство политичара, познатих личности и медијских тајкуна. Међутим, након што би славни отишли, ова вила била је тужно место за одрастање

Њен отац Роберт, који је дошао до свог положаја од екстремног сиромаштва у чехословачком јеврејском насељу и као један од ретких у његовој породици који су преживели холокауст, постао је један од најистакнутијих бизнисмена у Британији. Често је описиван као насилник – Џон Престон је у књизи "Пад" написао да је Максвел злостављао децу и физички и вербално.

Наводно би их за столом често испитивао о геополитици и њиховим плановима, доводећи их до суза ако не би сматрао њихове одговоре задовољавајућим.

Тукао нас је каишем, и девојчице и дечаке - рекао је Престону Ијан Максвел, Жисленин брат.

Жислен је била очева миљеница, али и она је трпела исто. Међутим, док су се њена браћа и сестра бунили и повлачили, она је желела да угоди свом оцу. У интервјуу за Татлер 2000. рекла је да је он био "инспиративан" родитељ и посветила се томе да га усрећи.

Очигледно је Роберт Максвел полагао велике наде у најмлађу ћерку, јер је гајио амбиције да је уда за Џона Ф. Кенедија Млађег. Жислен се школовала на Колеџу Марлборо и Униерзитету Оксфорд, где је студирала савремену историју и језике.

- Било ми је врло јасно, чак и као студенткињи, да је занимају моћ и новац - рекла је списатељица Ана Пастернак, која је била на Оксфорду кад и Жислен Максвел.

Žislen Maksvel
Жислен Максвел / Извор: Профимедиа

- Она је била једна од оних људи на забавама који ти, док те љубе, увек гледају преко рамена да виде има ли ту неко моћнији или занимљивији.

По завршетку студија, Жислен је постала редовно име на страницама трачарских колумни и у извештајима о животима славних. Мање се истакла као пословна жена, а више као друштвена особа, нарочито када је почела да се виша с грофом Ђанфранком Чикоњом, италијанским аристократом и бизнисменом.

Основа је и и приватни клуб за жене, чијим је састанцима Ана Пастернак присуствовала у више наврата.

- Сећам се да је била помало шармантна према другим женама, али се не сећам да је била блиска пријатељица с неком женом - каже Пастернакова и додаје:

Мислим да јој жене нису биле важне, само као средство да дође до моћног мушкарца.

Однос и недела Жислен Максвел и Џефрија Епстајна

Постоји више прича о томе како су се Епстајн и Жислен Максвел упознали. Након што је њен отац купио New York Daily News 1991, она се преселила у Америку, а у новембру те године њен отац је нестао с палубе јахте назване по њој Lady Ghislaine, да би његово тело ускоро било пронађено како плута у мору.

Потом се испоставило да је Максвел био део шеме за вештачко надувавање цене акција компаније на рачун 32.000 запослених и "упао" у пензиони фонд Mirror групе. Ускоро су Ијан и Кевин Максвел ухапшени и оптужени за превару, за шта су ослобођени 1996.

Док је за већину била очигледна његова кривица, Жислен је ватрено бранила оца, понављајући да "он није био лопов". Остатак породице прихватио је да је његова смрт несрећа или самоубиство, али је Жислен инсистирала на томе да је убијен.

Њен однос с Епстајном почео је негде у време очеве смрти, почетком деведесетих и трајао више од две и по деценије, све до његове смрти. Неко каже да их је упознао Жисленин отац, неко да су се срели на журки док је патила због раскида с италијанским грофом.

У сваком случају, макар на почетку, природа њиховог односа била је романтична, а у исказу из 2009. више запослених у његовом домаћинству је сведочило да је Епстајн називао Жислен својом "главном девојком". Она је надгледала, ангажовала и отпуштала Епстајново особље већ од 1992. године, а запослени су је звали "Госпођом од куће" и "агресивном асистенткињом". У једном интервјуу, Епстајн је назвао Жислен својом "најбољом пријатељицом", а додао је да му она "организује велики део живота".

Пар је имао пријатељства с најистакнутијим личностима у Америци, па је тако Жислен била у првим редовима на венчању Челси Клинтон, ћерке Била и Хилари Клинтон. Дружили су се с Трампом, принцем Ендруом и многим другим познатим особама из разних области. Управо је Жислен упознала принца Ендруа, ког је знала још са студија, с Епстајном, а овај пар је присуствовао журкама које је принц приређивао у Сандрингему, у једној од резиденција покојне краљице Елизабете ИИ.

Епстајн је 1995. преименовао једну од својих фирми у Ghislaine Цорпоратион, а Максвелова је често, као искусна пилоткиња, превозила Епстајна на његово приватно острво у Карибима.

Џефри Епстајн је 2008. године осуђен за подстицање малолетника на проституцију и одслужио је 13 месеци затвора. После његовог ослобађања, Жислен више није виђена с њим. Међутим, у наредним годинама се полако повлачила са својих "друштвених функција".

Исповести жртава у којима се помиње Жислен Максвел сведоче о њеној хладноћи. Тако је једна жртва, која је сведочила против ње и Епстајна, рекла да је злостављана када је имала 14 година и да јој је Жислен Максвел показивала како Епстајн воли да га масирају. Рекла је и да је она сама учествовала у злостављању.

- Била је веома опуштена, понашала се као да то није велика ствар - рекла је жртва.

Извесна Керолајн причала је да ју је Максвелова "сто пута" водила да масира Епстајна, да се увек догодило нешто сексуално и да јој је Жислен то плаћала касније. Жена по имено Кејт је тврдила да јој је Максвелова припремила костим ученице и послала је да у њему однесе чај Епстајну, с којим је тад морала да спава, а да ју је питала познаје ли неке "слатке, младе и лепе девојке" које би спавале с Џефријем.

Максвелова је ухапшена у јулу 2020. године, а оптужена је за привлачење малолетника и сексуалну трговину малолетним девојчицама, у случају против Епстајна. У децембру 2021. осуђена је по пет од шест тачака оптужнице, укључујући једну за сексуалну трговину малолетницама и требало би да одслужи 20 година затвора. Суочава се с још једним суђењем, за две оптужбе да је лагала под заклетвом о Епстајновим злоделима.

Žislen Maksvel
Жислен Максвел / Извор: Профимедиа

Жислен се пре извесног времена жалила на услове у затвору.

Већ ме годину и по нападају и злостављају. Све то време нисам појела хранљив оброк. Нисам спавала без упаљеног светла, и то флуоресцентног светла које ми штети очима, или без непрекидног узнемиравања - пожалила се.

Због свега је, тврди, у лошем стању, уморна, слава и крхка.

Немам чак ни ципеле своје величине. Хране ме трулом храном, дали су ми јабуку која је имала црве. Није ми допуштено да вежбам - рекла је.

Она се жалила и на проблеме при одржавању личне хигијене, тврдећи да јој "пријатељски настројен" пацов прави друштво кад год иде у тоалет јер нужду наводно врши над отвореном канализацијом, као и да је морала да престане да се тушира јер "језиви" затворски чувари наводно буље у њу.

Србија Данас/ Glossy