Кремаст колач по рецепту СУЗАНЕ МАНЧИЋ - Посластица која се прави БЕЗ МИКСЕРА, прави избор за љубитеље воћа
Право из певачицине кухиње у ваш стомак!
02.05.2025.
19:58
Коментари (0)
Сузана Манчић је, поред основног занимања, и врсна домаћица која несебично дели рецепте. Један такав вам доносимо у даљем тексту, а ваше је да га испратите и уживате у укусу.
Састојци за кору:
- 1,5 шоља шећера
- 2 шоље брашна
- 1,5 шоља млевеног бадема или ораха
- два јаја
- 1/4 браон шећера
- прашак за пециво
- две шоље компота од ананаса
За прелив:
- путер или маргарин
- шоља млека
- шоља шећера
- шоља кокосовог брашна
Припрема:
Помешајте бели и браон шећер, брашно, јаја, прашак за пециво и ананас. Након што темељно измешате и сједините састојке, додајте бадеме или друге орашасте плодове.
Излијте смесу у плех и ставите да се пече на средњој температури, док не порумени.
У шерпу ставите путер, млеко и шећер. Кувајте док се путер не отопи. Затим додајте кокосово брашно, па наставите мешање.
Испечену кору прелијте спремљеном смесом. Исеците на коцке и уживајте!