Кувана пшеница обавезна је у јеловнику: Ево како да је припремите
Веома здрава.
Иако немамо навику да једемо кувану пшеницу, осим када одлучимо да направимо славско жито, она је веома хранљива и здрава.
Потребан вам је оштар нож, али не знате како да га наоштрите? Тајна је у керамичкој шољи!
СЈАЈАН ТРИК БЕЗ ХЕМИЈЕ: Уз помоћ ОВА ДВА састојка купатило ће вам БЛИСТАТИ!
Нарочито се препоручује женама, које би, како саветују стручњаци, требало да је убаце у готово свакодневну исхрану како би сачували здравље женских органа.
Обилује витаминима Б и Е, као и фолном киселином, магнезијумом, гвожђем, калцијумом, цинком... Њена моћ се крије и у богатству влакнима, која убрзавају метаболизам, спречавају појаву холестерола и триглицерида.
Поједина истраживања показују да конзумирање чак и минималне количине куване пшенице сваког дана смањује концентрацију жучне киселине и бактерија у столици. О њој се говори као о природном лаксативу и намирници која лечи хроничне упале.
А спрема се врло лако - шоља пшенице се преко ноћи остави у води, сутрадан се процеди и кува око 40 минута у шољи и по воде, на умереној температури. Може да се заслади циметом, орашчићем, медом и орасима.
Још понешто може да заблиста: Шта све може паста за зубе
ГЕНИЈАЛАН НАЧИН да решетку из рерне очистите без рибања: Од сада ћете користити само овај трик!
Љута пилећа крилца са медом: Пикантно јело које истог трена буди сва ваша чула! (РЕЦЕПТ)
Почетни корак у сређивању кухиње: Овим предметима није место испод судопере