Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРЕСОЛИЛИ СТЕ ХРАНУ? Ово су ПЕТ САВЕТА како да брзо поправите ситуацију и НЕ БАЦИТЕ ручак у канту за смеће!

25.11.2021. 19:53
Пише:
Србија Данас
kuvanje
кување / Извор: Shutterstock

И најискуснији греше.

Не каже се без везе да треба имати руку за додавање соли у храну, јер није лако посолити је тако да свима буде укусна.

Чак и најбољи кувар може да погреши, односно да пресоли оброк и претвори га у нешто нејестиво.

Стручњак објашњава: Ево зашто је ПРОБИОТИК обавезан уз антибиотик!

Стручњак објашњава: Ево зашто је ПРОБИОТИК обавезан уз антибиотик!

Ове БИЉКЕ ће вам ПРОЧИСТИТИ ДИСАЈНЕ ПУТЕВЕ и сачувати ТЕЛО од свих БАКТЕРИЈА, подстичу ДЕТОКСИКАЦИЈУ

Ове БИЉКЕ ће вам ПРОЧИСТИТИ ДИСАЈНЕ ПУТЕВЕ и сачувати ТЕЛО од свих БАКТЕРИЈА, подстичу ДЕТОКСИКАЦИЈУ

НАРОДНИ ЛЕК ЗА СВЕ: Ова намирница регулише притисак, смањује холерстерол и потпуно ОПОРАВЉА организам!

НАРОДНИ ЛЕК ЗА СВЕ: Ова намирница регулише притисак, смањује холерстерол и потпуно ОПОРАВЉА организам!

Добра вест је да има спаса - доносимо пет савета који могу помоћи у таквој ситуацији:

so
со / Извор: Профимедиа/илустрација

Додајте кромпир у храну

Бакиним саветима увек се највише верује и заправо је највећа вероватноћа да су и најефикаснији.

Она би вам одмах рекла да ољуштите и насечете кромпир на коцке и ставите га у пресољену храну, а након што се скува, извадите га. Одлично делује код пресланих супа или варива, односно свих јела са доста течности.

Клин се клином избија, или со - шећером

Ако немате кромпир при руци, послужиће шећер. На кашичицу ставите грудвицу шећера и пустите да се отапа у супи или сафту неколико секунди. Пазите да се шећер не отопи до краја или да вам кашика шећера не упадне у умак, јер то неће поправити укус него ће га покварити.

Кора хлеба

Корицу одстајалог хлеба натопите у умак на неколико минута да упије вишак соли.

Исперите водом

Ово решење је најефикасније за месо и поврће кувано на пари. Намирнице ставите у шерпу и туширајте их водом док не исперете со. Потом исцедите воду.

ispiranje vodom
испирање водом / Извор: Shutterstock

Поврће ће испасти мање хрскаво, а месо мање мекано, али жртва ће се исплатити јер неће бити бљутавог укуса.

Мало павлаке или воће

Ако ваш рецепт допушта, покушајте у јело да додате мало павлаке или воћа како бисте добили укусе супротне укусу соли и тако ублажили њен вишак.