Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Бранили му да ожени БОГАТАШКУ КЋЕР, па је ОТЕО - Тајна свадба се завршила ПСИХИАТРИЈОМ где је настала и НАЈЛЕПША песма Дина Мерлина

19.11.2023. 19:40
Пише:
Србија Данас
Dino Merlin
Дино Мерлин / Извор: Профимедиа

Живот популарног певача проткан је бројним недаћама

Обожавани певач Дино Мерлин одржао је први од четири заказана концерта у Београдској Арени и слободно можемо рећи - мало је. Његова каријера проткана је хитовима које милиони људи певају у глас, а један је од ретких који је са сваким новим албумом померао границе и добијао нове фанове. 

"Американци не воле КУКАВИЦЕ" - Меган се појавила без мужа на ЦРВЕНОМ ТЕПИХУ, а имала је само ЈЕДАН ЦИЉ - да сломи ОВАЈ ТРАЧMegan Markl

"Американци не воле КУКАВИЦЕ" - Меган се појавила без мужа на ЦРВЕНОМ ТЕПИХУ, а имала је само ЈЕДАН ЦИЉ - да сломи ОВАЈ ТРАЧ

"Чекала сам ДЕЦЕНИЈУ да се удам за њега" - Макронова СУПРУГА открила дуго скриване ДЕТАЉЕ СКАНДАЛОЗНЕ ВЕЗЕ - "Дивила сам му се!"Emanuel i Brižit Makron

"Чекала сам ДЕЦЕНИЈУ да се удам за њега" - Макронова СУПРУГА открила дуго скриване ДЕТАЉЕ СКАНДАЛОЗНЕ ВЕЗЕ - "Дивила сам му се!"

Зашто, није тешко погодити, ако се узме у обзир да су многи од његових највећих хитова аутобиографски. Дино је имао живот налик филму, а занимљиво је да већина најлепших његвоих песама посвећено само једној жени - оној коју воли од своје 17. године - супрузи Амели.

Са њом је у браку дуже од три деценије, имају двоје деце, а најзанимљивија од свега јесте њихова љубавна прича која је почела скривањем и великом заљубљеношћу.

Љубавна прича Мерлина и његове садашње супруге Амеле је била веома компликована. Његова супруга је потицала из богате породице, па су њени родитељи били против њихове везе и бранили јој да се уда за њега.

Dino Merlin
Дино Мерлин / Извор: Србија Данас

Док је Дино ишао на занат, она је похађала гимназију, па су њени родитељи желели да се забавља са неким ко је на њеном нивоу. Ипак, љубав је била јача па су побегли када су имали 20 година и она се тајно удала за њега.

- Борили смо се, крили, али нико није могао да нас растави. Након пет година смо се тајно венчали. Било је то романтично венчање, иако сам своју жену дословно отео. Уз нас су били само мој кум и Амелина сестра која је била кума. Говор матичарке био ми је предуг, стално сам гледао на врата да не би неко наишао и покварио нашу срећу, рекао је једном приликом певач.

- Након венчања отишли смо на брачно путовање у Дубровник, а кад смо се вратили, преселили смо се код моје мајке и одмах осетили удар свакодневице. Мене је чекала велика одговорност за породицу и тежак рад, а Амелини родитељи били су толико љути да пола године нису хтели ни да чују за њу. Али, време лечи све, па ме данас Амелини родитељи воле и више него што заслужујем, присетио се Дино.

У мору лепих тренутака које је провео са својом породицом, певач је својевремено рекао, да никада неће заборавити тренутак када се са прве турнеје по Југославији вратио празних џепова.

- Моја жена је стајала на вратима, са бебом. Наида је можда имала пола године, а супруга Амела је баш завршавала архитектуру. Тихо ме је упитала: 'Јеси ли нам шта донео? Немам за млеко'. Ја нисам имао ни једну једину марку. Нисам донео ништа, јер нисам ништа зарадио. Били су ту велики трошкови. Дао бих све да сам те ноћи могао одговорити: 'Да, донео сам 100 марака'.

Дино је више пута истицао да је Амела идеална жена за њега и велика подршка у његовој каријери. Њихова љубавна прича га је инспирисала да напише песму "Кад си рекла да ме волиш".

- Ако је ико имао среће у животу при одабиру партнера и животног сапутника, онда сам то имао ја, рекао је пре неколико година певач.

Dino Merlin
Дино Мерлин / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Поред супруге, Дино је поносан и на своју децу – ћерку Наиду и сина Хамзу. За ћерку је одувек истицао како је много скромна, за разлику од сина, који је у детињству имао листе наруџбина за оца када крене на пут.

Наида је рођена кад сам почињао каријеру и у детињству је доживела све – од немаштине до, метафорички речено, "кавијара и шампањца". Навикла се на скроман живот, па је њен одговор на моје питање шта да јој донесем из Париза или Њујорка увек био: "Тата, хвала, имам све, само се што пре врати кући". Материјално је не занима, за разлику од њеног млађег брата. Кад се Хамза родио, више нисмо имали никаквих егзистенцијалних проблема и навикао се на то да му Амела и ја приуштимо шта год пожели. Кад њега питам шта му треба и не чека да завршим реченицу, већ има листу наруџбина, рекао је једном приликом популарни певач.

Иначе, мало ко зна да је управо у тренутку када је објавио пјесму "Ја потпуно тријезан умирем", заправо и сам Дино био веома болестан. Ванвременски хит је написао док је боравио на психијатријском лијечењу у Немачкој и када му се, како је рекао једном приликом, све у души тада скупило. Тако је настала песма која је данас обавезна на репертоару готово сваког цовер бенда.

Живот популарног певача проткан је бројним недаћама, а певач је само једном приликом говорио о проблемима, односно о периоду када му је здравље било нарушено:

- Ово ћу први пут рећи, у једном периоду свог живота био сам тешко болестан. Имао сам тешку депресију, то не бих пожелио никоме. То се манифестовало тако што ме ништа није занимало. Апсолутно нисам био ни за шта, било ми је исто и живот и смрт. Једноставно сам био као биљка, и то је био период када сам хтио да одустанем од музике и свашта је мени тада падало на памет, алии ето, неким чудом сам се извукао, био је певач потпуно искрен, али срећом, данас је то све далеко иза њега.