Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ТИ СИ ОНО ШТО ЈЕДЕШ!" Син је случајно пронашао ГНУСНЕ ФОТОГРАФИЈЕ СВОГ ОЦА, а онда нестао! Сада је његов отац осуђен за стравичан злочин

20.07.2021. 18:50
Пише:
Србија Данас
zločin
злочин / Извор: Фото: Twitter printscreen/FikoR87

Језиво!

Отац из Колорада проглашен је кривим за убиство сина, до којег је дошло након што је дечак пронашао његове фотографије у црвеном грудњаку како једе измет из пелене.

Марк Редвајн (59) проглашен је кривим у петак за убиство и злостављање детета које је довело до смрти његовог сина Дилана 2012. Порота је гласала једногласно, а Редвајну прети 48 година затвора. Саслушање уочи изрицања казне заказано је за 8. октобар.

СТОМАК ТИ ЈЕ НАДУТ, А НИСИ СЕ ПРЕЈЕЛА? Ево шта је у питању, ОВО мораш ОДМАХ да урадиш!

СТОМАК ТИ ЈЕ НАДУТ, А НИСИ СЕ ПРЕЈЕЛА? Ево шта је у питању, ОВО мораш ОДМАХ да урадиш!

ДИЈЕТА Милице Павловић за БРЗО МРШАВЉЕЊЕ: У кратком року је СМРШАЛА 10 кг и довела тело до САВРШЕНСТВА

ДИЈЕТА Милице Павловић за БРЗО МРШАВЉЕЊЕ: У кратком року је СМРШАЛА 10 кг и довела тело до САВРШЕНСТВА

Сања Маринковић диктира ТРЕНДОВЕ! Водитељкини КУПАЋИ КОСТИМИ, као и ФИГУРА остављају БЕЗ ДАХА (ФОТО)

Сања Маринковић диктира ТРЕНДОВЕ! Водитељкини КУПАЋИ КОСТИМИ, као и ФИГУРА остављају БЕЗ ДАХА (ФОТО)

Дечаков отац није показао никакву видљиву емоцију док је слушао пресуду, али је након тога деловао нервозно, пренео је "Дејли мејл". Дилан је нестао у новембру 2012, а део његових остатак пронађен је неколико километара од очеве куће следеће године. Лобању дечака пронашли су шетачи 2015, а Редвајн је оптужен због његовог нестанка 2017.

Тужиоци су рекли да је Редвајн убио Дилана у наступу беса, након свађе због фотографија на којима отац носи женско рубље и једе измет са пелене. Диланов старији брат Кори сведочио је у јуну да је дечак пронашао фотографије годину дана пре него што је нестао.

Редвајнови синови су случајно пронашли слике на његовом компјутеру током путовања 2011. и гледали их у закључаном тоалету док је отац спавао. Кори је снимио те фотографије на свој телефон. Он је током испитивања на суду рекао да је копије компромитујућих слика послао свом оцу у августу 2012, док су Дилан и Марк били заједно на путу.

Дилан је знао за фотографије и није повређен тада, упркос расправи путем порука између Корија и оца. Кори је назвао оца "кукавицом која једе го*на" и поручио му: "Ти си оно што једеш". Марк је Корија назвао лоповом због узимања фотографија и рекао да он "покушава да га повреди попут његове мајке", са којом је тада био у судском спору око старатељства над децом.

Кори је рекао да је случајно налажење фотографија покварило слику о оцу код Дилана.

- Изгубио је разлоге тог дана да се угледа на Марка - рекао је Кори, додајући да је његов брат желео да искористи фотографије кад се посвађао са оцем годину дана касније.

- Хеј пошаљи ми оне слике тате са каком јер ми је одржао говор о томе како сте ви момци лош пример а ја желим да му покажем ко је он заиста - рекао је Дилан брату у поруци из августа 2012.

Редвајн је рекао истражитељима да је оставио Дилана самог да обави кућне послове и да је дечак нестао кад се вратио. Тада се сматрало да фотографије нису повезане са смрћу дечака и да је Дилан побегао и да га је вероватно убила дивља животиња. Форензичари су рекли да је претрпео прелом лобање изнад левог ока, а две ознаке на лобањи вероватно су узроковане ножем или оштром алатком у време смрти.

Одбрана Марка Редвајна је наводила да је лобања била подложна утицају околине три године пре него што је пронађена. Адвокат Џастин Боган назвао је истрагу "аљкавом" због уништења доказа. Наиме, један стручњак је сломио део Диланове лобање током испитивања и научника који је открио на суду да су им тужиоци дали полицијски извештај пре сведочанства.

Тужилац Фред Џонсон је рекао да су истражитељи пронашли мале трагове Диланове крви у дневној соби породичне куће и да су уз помоћ пса открили људске остатке у позадини Редвајновог камиона и на његовој одећи.

Случај је привукао пажњу јавности кад су Редвајн и Диланова мајка Елејн Хол изнели међусобне оптужбе у емисији "Др Фил" 2013. Елејн је рекла да је одмах кренула у потрагу за Диланом кад је чула да је нестао. Такође је рекла да није знала да се Дилан суочио са оцем око фотографија. Али, одмах је посумњала да њен бивши муж не говори истину о Дилановом нестанку.

- Он не би просто отишао. Позвао би ме. Сумњам у тебе. Како је могао само нестати? - упитала је Редвајна у поруци.

Боган је указао да је њен исказ био загађен разводом и битком око старатељства и да је појава Елејн на телевизији окренула мишљење јавности против Редвајна и такође утицала на полицијску истрагу.

Редвајн је ухапшен у Белингему у Вашингтону након подизања оптужнице 2017.